Proszę o pomoc
Witam.Zakupiłem głośniki Logitech Z–5300 THX z kartą Audigy 2 ZS.Subwoofer posiada przełączenia (2),(4.1), (5.1) i problem polega na tym ze przy przełączeniu na (5.1) działają tylko 2 głośniki a przy przełączeniu na (2) działają wszystkie.Czy tak ma być?
Odpowiedzi: 1
Tym przełącznikiem wskazuje się chyba na to jakie jest źródło dźwięku podłączone(2 kanałowe, 4.1, 5.1). Skoro masz do tego A2 sprawdź czy wszystko jest poprawnie podłączone (jedna wtyczka=przód, druga=tył, trzecia=środek+sub w instrukcjach pisze co i jak). W głośnikach ustaw 5.1. Nastepnie wejdź do konfiguracji głośników audigy i zobacz czy masz ustawione 5.1 – ustaw. Następnie odpal calibrator w celu skalibrowania caołości. Na koniec kliknij w test (przycisk channel).
Powinne sie odezwać pokolei wszystkie głośniki.
Jeszcze w eax advanced console w zakładce CMSS 3D, zaznacz enable CMSS 3D i wybierz któryś z trybów – wedle upodobania. Dzięki temu muzyka z powiedzmy winampa (2 kanałowa) będzie odtwarzana na wszystkich głośnikach.
Zobacz screen. Mam podłączony 5.1 zestaw creative'a – gra piknie.
Powinne sie odezwać pokolei wszystkie głośniki.
Jeszcze w eax advanced console w zakładce CMSS 3D, zaznacz enable CMSS 3D i wybierz któryś z trybów – wedle upodobania. Dzięki temu muzyka z powiedzmy winampa (2 kanałowa) będzie odtwarzana na wszystkich głośnikach.
Zobacz screen. Mam podłączony 5.1 zestaw creative'a – gra piknie.
Strona 1 / 1