Proszę o pomoc
Szanowni internauci proszę o pomoc a mianowicie podczas gdy wsadzę płytę CD RW do napędu cd romu
to uruchomi się autostart i gdy chcę skopiować jakiś
plik to pojawia się komunikat brak odpowiedzi i wszystkie ikony z pulpitu znikają oraz ikony w pasku tray i gdy wysunę cd rom wraz z płytą i ikony na pulpicie powracają ale nie powracają w pasku tray i związku z tym mam takie pytanie jak sobie poradzić z tym problemem aby w przyszłości nie stwarzał problemów, za wszelkie porady i rady z góry serdecznie wszystkim dziękuję.
Z powaźaniem i szacunkiem
Krzychumag.
to uruchomi się autostart i gdy chcę skopiować jakiś
plik to pojawia się komunikat brak odpowiedzi i wszystkie ikony z pulpitu znikają oraz ikony w pasku tray i gdy wysunę cd rom wraz z płytą i ikony na pulpicie powracają ale nie powracają w pasku tray i związku z tym mam takie pytanie jak sobie poradzić z tym problemem aby w przyszłości nie stwarzał problemów, za wszelkie porady i rady z góry serdecznie wszystkim dziękuję.
Krzychumag.
Odpowiedzi: 6
Zacznij – oczywiście, o ile to nie dotyczy tylko jednej płyty – o to pytał n0x – a wszystkich od zmiany taśm zasilających.
Oczywiście wszyustko to co się dzieje zdarza isę na sprźecie, który nie jest podkręcony(?) – to załoźenie podstawowe.
Oczywiście wszyustko to co się dzieje zdarza isę na sprźecie, który nie jest podkręcony(?) – to załoźenie podstawowe.
Szanowny panie Rebe zajrzałem do Podglądu zdarzeń i o to co zobaczyłem: podczas operacji stronicowania wykryto błąd urządzenia \Device\CdRom1 zdarzenie 51, oraz podczas operacji stronicowania wykryto błąd urządzenia \Device\CdRom0 zdarzenie 51 i sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk0\D oraz Protokół TCP/IP osiągnął limit zabezpieczeń ustalony dla liczby równoczesnych prób połączeń TCP. Tak się dzieje we wszystkich napędach. W kanale ide podstawowego i pomocniczego mam zaznaczone Ultra dma tryb2 i Ultra dma tryb5
pytanie mam:
czy moze t plytka rw w innych napedach tez dziala tak samo ze znikaja ikony i wywala sie explorel?
moze wina plytki?
sa moze na niej jakies dane nagrane?
czy moze t plytka rw w innych napedach tez dziala tak samo ze znikaja ikony i wywala sie explorel?
moze wina plytki?
sa moze na niej jakies dane nagrane?
Podgląd – najprościej w uruchom wpisać eventvwr.msc i kliknąc OK.
Co do tych napędów to najpierw zapytam – czy tak isę dzieje niezaleznie od tego, którego uźywasz?
Czy w zakładce sprźet mojego komputera sprawdzałes tryb pracy dla kanałów IDE – podstawowego i pomocniczego?
Jeźlei nie to "przejdź się" tam i zobacz jak jest opisany ""bieźący tryb transferu".
Po tych informacjach coś dalej będziemy kombinowac.
Co do tych napędów to najpierw zapytam – czy tak isę dzieje niezaleznie od tego, którego uźywasz?
Czy w zakładce sprźet mojego komputera sprawdzałes tryb pracy dla kanałów IDE – podstawowego i pomocniczego?
Jeźlei nie to "przejdź się" tam i zobacz jak jest opisany ""bieźący tryb transferu".
Po tych informacjach coś dalej będziemy kombinowac.
Szanowny panie Rebe, posiadam trzy napędy cd–rom i mam tak podłączone: nagrywarka cd–rw z cd–romem pod jeden kanał ide oraz cd–rom Dvd z twardym dyskiem pod drugi kanał ide(moja płyta posiada dwa kanały ide). I związku z tym mam pytania: jak zajrzeć do podglądu zdarzeń oraz prosiłbym o propozycję jak podłączyć te trzy cd–romy z twardym dyskiem, czy pozostawić tak jak jest czy połączyć je inaczej a jeśli tak to poproszę napisać jak je połączyć tak aby wszystko było dobrze.
Krzychumag
Krzychumag
Zajrzyj do podglądu zdarzeń i zobacz czy nie ma tam jakichś błedów oznaczonych ATAPI lub CD–ROM (ew. podobnie ).
Wygląda bowiem na ot, źe wywalanie isę explorera jest właśnie problemami z komunikacją z tym urządzeniem spowodowane.
Moźesz spróbowac zmienić taśmę łaczącą napęd z płytą ew. i przepiąć czytnik na inny kanał.
Wygląda bowiem na ot, źe wywalanie isę explorera jest właśnie problemami z komunikacją z tym urządzeniem spowodowane.
Moźesz spróbowac zmienić taśmę łaczącą napęd z płytą ew. i przepiąć czytnik na inny kanał.
Strona 1 / 1