Proszę o pomoc w sprawie oglądania obrazów/filmów na poszczególnych kontach
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, ale napiszę :) jeżeli w złym to proszę o przeniesienie.
Mam problem z oglądaniem filmów na jednym z dwóch kont w Win XP Pro SP2, może pokrótce opiszę o co mi chodzi i jak to mniej więcej wygląda.
A wygląda to tak iż odkąd mam SP2 na drugim koncie przestały działać filmy i inne rzeczy związane z filmami chodzi tu chyba głównie o sterowniki jak i o konto na którym zostały one zainstalowane.
Gdy zainstaluje sterowniki np. do oglądania filmów divx, xvid czy też jakiś XXpack na koncie nr 1 to wszystko działa ładnie tylko na koncie nr 1 jeżeli zainstaluje te same stery na koncie nr 2 to wszystko ładnie chodzi ale znowuż tylko na koncie nr 2 jeżeli zainstaluje stery na koncie nr 1 a potem na 2 to działają tylko te z konta nr 2 i nie wiem co zrobić co by nie było podziału na konta dodam iż oba konta mają wszystkie prawa administracyjnie i każde inne i że problem ten ukazał się po wgraniu SP2 a raczej teraz mam system z wgranym już SP2 no i nic nie mogę na to poradzić na starym czystym systemie wszystko ładnie chodziło a tu tak jak opisałem to powyżej.
Tak samo jest z tunerem TV Winfast Leadtek 2000XP E program TV mogę oglądać tylko na tym koncie gdzie zostały zainstalowane sterowniki inaczej śnieży i prawie nic nie widać sam program do oglądania nie ważne gdzie zainstaluje ważne znowu gdzie zainstalowałem sterowniki.
I ostatnia rzecz kamerka internetowa ten sam problem obraz działa ładnie na koncie gdzie zostały zainstalowane stery, a na koncie gdzie nie było ich instalowanych obraz jest cały w ciemno zielonym kolorze.
Czy jest na to jakaś rada dodam iż w np. Divx’ie nie znalazłem opcji instaluj tylko na np. konto pierwsze jak i w samym systemie nie wiem gdzie to szukać.
Jeżeli ktoś ma jakiś plan jak to wszystko zrobić co by chodziło ładnie to proszę o jakąkolwiek pomoc ja już z tym błędem walczę chyba gdzieś od ponad roku, ale nigdy nie mogłem znaleźć rozwiązania może źle szukam albo coś, ale i tak proszę o jakąś pomoc, sugestie, rady.
Od razu wyprzedzę pytanie bo myślę że je ktoś zada czyli system jest Legalny z wgranym SP2 jak napisałem powyżej, program np. do oglądania TV też jest legalny dostałem go przy kupnie karty TV, sterowniki z tego co wiem to są w wersji shareware lub innej (darmowe).