proszę o pomoc DNS ERROR
Witam
mam problem z zalogowaniem się do swojego konta w Banku
do tej popry było wszystko Ok , ale gdy teraz klikam na ikonę do logowania na stronie banku , pojawia się informacjam źe nie moźna wyświetlić strony , ''Nie moźna znaleźć serwera lub błąd DNS
programu Internet Explorer '' , co się mogło stać?
mam XP ,
dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam
mam problem z zalogowaniem się do swojego konta w Banku
do tej popry było wszystko Ok , ale gdy teraz klikam na ikonę do logowania na stronie banku , pojawia się informacjam źe nie moźna wyświetlić strony , ''Nie moźna znaleźć serwera lub błąd DNS
programu Internet Explorer '' , co się mogło stać?
mam XP ,
dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
gamera :
Jeśli jest to Norton Internet Security spróbuj postąpić w następujący sposób :
Odpal przegladarkę i wejdz na stronę Banku,
teraz wejdz do Asystenta sieci Web jesli to wersja 2004 i odznacz blokuj reklamy z tej witryny, blokuj okienka wyskakujące z tej witryny i zobacz czy to pomoźe jeśli tak to na stronie banku odznacz to co napisałem Asystent zapamięta Twoje ustawienia i nie będzie juź tego blokował.
Jeśli to wersja 2003 to moźesz wejść to Blokowania reklam i zaznaczyć te same pozycje, tylko tym sposobem wyłączysz blokade na wszystkich witrynach.
Lepszym rozwiązaniem jest utworzenie regół w opcjach zaawansowanych i przypisanie odpowiedniego postepowania co do danej wirtyny.
Spradz i zobacz czy to pomogło.
Jeśli jest to Norton Internet Security spróbuj postąpić w następujący sposób :
Odpal przegladarkę i wejdz na stronę Banku,
teraz wejdz do Asystenta sieci Web jesli to wersja 2004 i odznacz blokuj reklamy z tej witryny, blokuj okienka wyskakujące z tej witryny i zobacz czy to pomoźe jeśli tak to na stronie banku odznacz to co napisałem Asystent zapamięta Twoje ustawienia i nie będzie juź tego blokował.
Jeśli to wersja 2003 to moźesz wejść to Blokowania reklam i zaznaczyć te same pozycje, tylko tym sposobem wyłączysz blokade na wszystkich witrynach.
Lepszym rozwiązaniem jest utworzenie regół w opcjach zaawansowanych i przypisanie odpowiedniego postepowania co do danej wirtyny.
Spradz i zobacz czy to pomogło.
Wiesz wiec co przeszkadza. Musialbys przeszukac ustawienia tego programu i sciagnac blokade. Tylko ze jak ? Nie probowales go przeinstalowac ? A moze jakis trojan/wirus nie pozwala na jego otwarcie (bo sa takie) ? Skan antywirem, sprawdzenie uruchomionych procesow, itd.
Tak ma Internet Security , ale do jakiegoś czasu wszystko działało normalnie , teraz ten program działa , ale nie mogę go odpalić , (jak klikam na jego ikonkę to nic sięm nie otwiera) ,wiem źe działa , bo się ładuje przy kaźdym odpaleniu internetu ,
ps. jak go wyłącze to wszystko ok! , ale niestety nie mogę sobie na to pozwolić , bo zasypią mnie wirusy i trojany ,
dzięki za zainteresowanie
pozdrawiam
ps. jak go wyłącze to wszystko ok! , ale niestety nie mogę sobie na to pozwolić , bo zasypią mnie wirusy i trojany ,
dzięki za zainteresowanie
pozdrawiam
Jestes pewien ze to jest blad po Twojej stronie a nie jakies zmiany na stronie banku ?
A jesli po Twojej, to czy nie zainstalowales jakiegos firewalla ? Jakis inny program ? Zmieniles jave ?
Moze dodanie do ustawien IE (w Ustawieniach sieci LAN) jakiegos proxy, badz zaznaczenie lub odznaczenie "Automatycznie wykryj ustawienia" pomoze ?
A jesli po Twojej, to czy nie zainstalowales jakiegos firewalla ? Jakis inny program ? Zmieniles jave ?
Moze dodanie do ustawien IE (w Ustawieniach sieci LAN) jakiegos proxy, badz zaznaczenie lub odznaczenie "Automatycznie wykryj ustawienia" pomoze ?
Strona 1 / 1