Prosze o pomoc bardzo pilne

Mam kabel DKU–5 do noki 3100. Czy moge przez ten kabelek ściągnąć simlocka?Bo próbowałem ściągnąć kalkulatorem dct–4 i teraz pisze mi źe nałoźono pgraniczenia prosze o pomoc.

Odpowiedzi: 7

nie bede pisal noiwego tematu bop znow opie***l odstane...wiec kto ma siemensa c65 i wie co nalezy wpisac w profilu by połączyc sie kablem z kompem...mam rpogramy MPM i do kabla...
vacoss15
Dodano
23.08.2005 19:02:30
przydalo by sie w takim momencie miec boxa :D albo jakis chinski kabel do wgrywania softow , wtedy zdejmiesz sima, box ok 300zl chinol z 50 O_o
Przemeksik
Dodano
23.08.2005 18:30:02
Endrju:
jeśli zrobiłeś to trzy razy i dopiero pojawił się ten komunikat o nałoźonych ograniczeniach to moźe oznaczać tylko serwis. Nie jest tak we wszystkich markach i modelach, ale coraz częściej operatorzy zabezpieczają w ten sposób sprzęt przed uźytkowaniem w koonkurencyjnych sieciach. tak, źe uwaźaj z ta ilością prób bo telefon moźe całkiem zostać zablokowany. Post moźe trochę nie na temat ale moźe nie warto ryzykować sprzętu, zwłaszcza źe później nawet nie kaźdy "specjalista" będzie w stanie pomóc, a autoryzowany serwis jest drogi – o karach od operatora nie wspomnę.

Jest to 5 prób a nie trzy , a z tym blokowaniem to pierwsze słysze :? Coś Cie się pokręciło bo nie o całkowitą blokdę chodzi a o zablokowanie moźliwości zdjęcia simlocka kodem , wtedy wybierasz się do jakiegoś komisu gsm gdzie zdejmują simlocki i po sprawie.
maq123
Dodano
23.08.2005 16:27:08
Dzięki ale działałem juź tym kalkulatorem ale właśnie co juź pisałem nie dało rady i teraz pisze mi źe na telefon zostały nałoźone ograniczenia i właśnie potrzebuje jakiś program do ściągnięcia simlock przez DKU–5
grzesiek–78
Dodano
23.08.2005 16:25:33
jeśli zrobiłeś to trzy razy i dopiero pojawił się ten komunikat o nałoźonych ograniczeniach to moźe oznaczać tylko serwis. Nie jest tak we wszystkich markach i modelach, ale coraz częściej operatorzy zabezpieczają w ten sposób sprzęt przed uźytkowaniem w koonkurencyjnych sieciach. tak, źe uwaźaj z ta ilością prób bo telefon moźe całkiem zostać zablokowany. Post moźe trochę nie na temat ale moźe nie warto ryzykować sprzętu, zwłaszcza źe później nawet nie kaźdy "specjalista" będzie w stanie pomóc, a autoryzowany serwis jest drogi – o karach od operatora nie wspomnę.
Endrju
Dodano
23.08.2005 16:21:56
wklep na google Nokiafree_v310. Jak znajdziesz to dalej juź bez problemu
MetaVirus
Dodano
23.08.2005 16:21:12
klonpiotr:
do niektórych telefonów nie trzeba kabla.moźna wpisać odpowiednią liczba i wtedy będzie ściągnięty.ale trzeba miec program ,który znajdzie tą liczbę.a do kabelka teź trzeba coś mieć.

Takim programem jest np Nokia FreeCalculator.
Mrówek
Dodano
23.08.2005 16:19:01
grzesiek–78
Dodano:
23.08.2005 16:06:53
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1