proszę o pomoc.....
Po uruchomieniu komputera wyswietla sie taki komunikat: Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony System32\Drivers\Ntfs.sys :( Dalej mozna wyczytac, ze jest mozliwosc odzyskania lub naprawy pliku po ponownym uruchomieniu komputera z plyta insalacyjna itd....niestety, kazda proba konczy sie fiaskiem, poniewaz nie chce odpalic plyta :( Co mam zrobic ? Czy poradze sobie sama?
[color=darkred][b][i]Temat zmuszony jestem zamknąć .Tytuł "proszę o pomoc " nic nie mówi .Gdy ktoś będzie miał podobny problem, i będzie szukał rozwiązania nie znajdzie tego tematu wg tego kryterium. Dlatego też czekam na propozycje zmiany tytułu. Można sie zgłosić na PW do mnie czy innego Moderatora.
-Seeker-[/i][/b][/color]
Odpowiedzi: 2
sposoby jest 2. więc najłatwiejszy to jak włączysz komputer ,wyświetli ci się ekran na dole z napisami < press del torun setup press tab soś tam coś szybko naciśnij klawisz F8, i poczekaj. będziesz miała do wyboru 3 linie. strzałamy góra dół staw na tej linii co pisze po angielsku coś i CD-ROM. nastaw na tym i kliknij ENTER.Mam nadzieję że nie masz w kompie bardzo ważnych informacji więc można sformatować dysk C i instalować na nim windowsa. reszta już jest dziecinne proste. czytaj uważnie co instalator mówi i według tego nagrywaj.
Pozdrawiam .
P.S. kurcze zapomniałem dodać. ->od samego początku wstaw dysk Windowsa do stacji CD.
[quote=asia_gdynia] Czy poradze sobie sama?[/quote]
poradzimy:mryellow:
A nastawiłaś < rozruch z dysku CD ? >. może oprócz System32\Drivers\Ntfs.sys jeszcze pare plików masz uszkodzonych.i dla tego nie rusza z dysku automatycznie. nie jestem pewny , ale na 35 % to typowe działanie trojana downloader Win32 i coś tam dalej nie pamientam, o nim możesz w kaspersky forum przeczytać.
Pozdrawiam.
-
[quote=Sfinks][quote=asia_gdynia] Czy poradze sobie sama?[/quote] poradzimy:mryellow: A nastawiłaś < rozruch z dysku CD ? >. Gdybys byl tak mily i napisal jak to zrobic.....jestem pojetna uczennica....z gory serdecznie dziekuje, bo bardzo chce dzieciom wgrac Windowsa :(
Strona 1 / 1