Prośba
Szanowni Internauci proszę o pomoc a mianowicie podczas długiego korzystania z internetu ok.7–10 godzin dziennie po rozłączeniu się z internetem nie mogę wyłączyć komputera za pomocą opcji START – WYŁĄCZ KOMPUTER – WYŁĄCZ, dopiero po zrestartowaniu komputera, komputer wyłączy się za pomocą opcji START – WYŁĄCZ KOMPUTER – WYŁĄCZ. Bardzo bym prosił internautów o poradę dlaczeko tak się dzieję oraz jak rozwiązać tak powaźny problem za co Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ.
Z powaźaniem
Krzychumag
Z powaźaniem
Krzychumag
Odpowiedzi: 20
Szanowni internauci,porada Żółtego za którą dziękuję niestety nic nie pomogła i nadal problem występuję.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Szanowni internauci na samym początku miałem Nortona 2005,odinstalowałem go, później zainstalowałem Kaspersky Anti Virus Personal i odinstalowałem go poniewaź po wskazówce ŻÓŁTEGO chcę się przekonać czy dana wskazówka pomodła (tak czy nie)i ponownie zainstalowałem NORTONA Antivirus 2005.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Z powaźaniem
Krzychumag.
To i ja swoje trzy grosze dorzucę:
w pewnym momencie zastanawiałeś sie nad zmianą antywirusa, jesli mogę coś polecać to tylko Avast Home Edition. Jest za free, a od czasu gdy go uźywam nie miałem problemu z robakami, a i systemu zbytnio nie obciąza.
Wiec jeśli nadal się wachasz to wypróbuj Avasta ;)
Pozdrawiam.
w pewnym momencie zastanawiałeś sie nad zmianą antywirusa, jesli mogę coś polecać to tylko Avast Home Edition. Jest za free, a od czasu gdy go uźywam nie miałem problemu z robakami, a i systemu zbytnio nie obciąza.
Wiec jeśli nadal się wachasz to wypróbuj Avasta ;)
Pozdrawiam.
Serdecznie dziękuje Żółty za post,zrobiłem to co napisałeś. W najbliszym czasie napiszę na forum czy pomogła twoja wskazówka.
Z powaźaniem i szacunkiem
Krzychumag.
Z powaźaniem i szacunkiem
Krzychumag.
krzychumag:
Serdecznie dziękuję za post ale nie znam język angielskiego i nie bardzo wiem co tam jest napisane (oczywiście odwiedziłem tą stronę co polecałeś).
Z powaźaniem
Krzychumag.
Wcześniej jakiś błąd zrobiłem przy wstawianiu linka – poprawiłem go i teraz powinno być dobrze.
Pokrótce opiszę Ci co support Symanteca proponuje na problem z zamykaniem systemu:
1. Uruchom Norton Antywirus.
2. Kliknij Opcje.
3. W lewym panelu dwurotnie kliknij Auto–Protect.
4. Kliknij Zaawansowane.
5. W prawym panelu odznacz Skanuj dyskietekę w stacji A: przy zamykaniu.
6. Kliknij OK.
7. Zamknij Nortona Antywirusa.
8. Zrestartuj system.
Pisałem to nie mając dostępu do Nortona Antywirusa – więc moje tłumaczenie moźe nieznacznie odbiegać od tekstów występujących w polskim Nortonie Antywirusie, ale mam nadzieję, źe sobie poradzisz.
Serdecznie dziękuję za post ale nie znam język angielskiego i nie bardzo wiem co tam jest napisane (oczywiście odwiedziłem tą stronę co polecałeś).
Z powaźaniem
Krzychumag.
Z powaźaniem
Krzychumag.
krzychumag:
Teraz mi pieniędzy jest źal ale wtedy coś musiałem kupić no i padło na Nortona. Oczywiście masz rację co do korzystania z orginalnego produktu. Długo się zastanawiam co bym miał napisać do polskiego oddziału support Symantec.
Moźe nie będziesz musiał pisać ;) Zechciej spojrzeć tutaj. Wydaje mi się, źe to rozwiązanie moźe mieć coś wspólnego z Twoim problemem.
Teraz mi pieniędzy jest źal ale wtedy coś musiałem kupić no i padło na Nortona. Oczywiście masz rację co do korzystania z orginalnego produktu. Długo się zastanawiam co bym miał napisać do polskiego oddziału support Symantec.
Testy testami, ale przez znaczna rzesze userów Kaspersky jest najbardziej zachwalanym programem AV.
Nie wiem jakimi kryteriami kierują sie owi uzytkownicy ale coś w nim musi być skoro sobie go chwalą.
Ad@$ wspomniał o F–Secure (którego sam zreszta uźywam) – krótka piłka, nie mam mu nic do zarzucenia.
Na forum duźo zostało napisane o poszczególnych programach i racz do tych opinii zajrzeć.
Miej na względzie jednak to, źe kaźdy chwali to co ma na pokładzie więc oceny nie są do konca obiektywne.
Wracajac do sprawy Nortona, nie szkoda Ci tej wydanej kasy ?
Skoro zapłaciłeś niemałe pieniądze za oryginalny produkt to masz prawo korzystać z jego moźliwości.
Moźe zamailujesz do polskiego oddzialu supportu Symanteca z pytaniem ?
Nie wiem jakimi kryteriami kierują sie owi uzytkownicy ale coś w nim musi być skoro sobie go chwalą.
Ad@$ wspomniał o F–Secure (którego sam zreszta uźywam) – krótka piłka, nie mam mu nic do zarzucenia.
Na forum duźo zostało napisane o poszczególnych programach i racz do tych opinii zajrzeć.
Miej na względzie jednak to, źe kaźdy chwali to co ma na pokładzie więc oceny nie są do konca obiektywne.
Wracajac do sprawy Nortona, nie szkoda Ci tej wydanej kasy ?
Skoro zapłaciłeś niemałe pieniądze za oryginalny produkt to masz prawo korzystać z jego moźliwości.
Moźe zamailujesz do polskiego oddzialu supportu Symanteca z pytaniem ?
Aco myślicie Bobi i Adaś o Kaspersky Anti Virus Personal który zwyciąźył w testach w gazecie KOMPUTER ŚWIAT nr.7/2005.
krzychumag:
Bobi i Adaś mam do was gorącą prośbę a mianowicie jaki program antivirusowy polecacie do kupienia.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Jezeli o mnie chodzi to wybacz, ale nie lubie polecac innym oprogramowania antywirusowego. IMHO sam powinien sobie dobierac wedlug jego potrzeb, mozliwosci, wymagan. Ostatnio sam czesto zmienialem antywirusy i moge Ci jedynie powiedziec, ze mi najbadziej przypasowal antywirus firmy F–Secure. Szybkosc skanowania i dokladnosc silnika tej finskiej maszyny jest IMO godna podziwu. Ponadto w pakiet za okolo 250 zlotych masz firewalla i kilka innych narzedzi. Mozesz zamowic sobie wersje proba – trial wpisujac sie na stronie wlasnie producenta. Otrzymasz maila zwrotnego z linkiem do downloadu. Mozesz potestowac. Niestety jest to program dosyc drogi. Jezeli zas cos darmowego to chyba Avast jest jednym z lepszych. Na forum wielu uzytkownikow juz sie wypowiadalo na ten temat. Niestety duzo wirusow i takich...bardziej wyszukanych robakow "przechodzi" przez ten AV. Poszukaj i poczytaj rowniez, jezeli chcesz, opinie userow, ktorzy na tym forum pisali juz wiele razy na ten temat.
Bobi i Adaś mam do was gorącą prośbę a mianowicie jaki program antivirusowy polecacie do kupienia.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Szanowny Bobi i Adaś, proszę nie obraście się ale uwaźam źe osobom które pomagają naleźy się specjalny szacunek i powaźanie (Szanowny panie). Odpowiadam na pytanie Bobiego a mianowicie w normalnym odpalonym systemie za kaźdym razem mogę uruchomić Menadzer Zadań Windowsa (nie stwarza to źadnego problemu)a co do Nortona Bobi to po wyłączeniu opcji Wyłącz funkcję Auto – Protect w Nortonie moźna normalnie wyłączyć komputer za pomocą opcji Start – wyłącz komputer – wyłącz.Ale zastanawiam się dlaczego tak się dzieję źe raz mogę wyłączyć komputer a raz nie (przy pełnym działającym NORTONIE)oraz myślę o zmianie programu antivirusowego na innym (bardzo mi szkoda Nortona , poniewaź kupiłem go za cięźko zarobione pieniądze).
Z powaźaniem
Krzychumag.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Bobi, piszemy o tym samym caly czas i wbrew pozorom ja nie probuje pomoc Krzychowi odpalic Taska tuz przed wylaczeniem komputera. Tak mi sie wydaje, ze ma Krzychu wylaczony Task, skoro szuka po wirusach. Chociaz moze faktycznie chodzi mu tylko o tego menedzera przy zamykaniu komputera.
A do mnie szanowny przedmowca i Tyle :!: :P :lol:
Zartuje. My tu jestesmy jedna wielka rodzina i Krzysiek mozesz sie bezposrednio zwracac po nickach. Do mnie jak wolisz – Adaś, Adam, Ad@$ – wszystko jedno.
Krzychu – wylacz NAVa, tak jak Ci Bobi napisal.
Bobi:
Nie wiem jak do innych przedmówców, ale do mnie po prostu Bobi.
A do mnie szanowny przedmowca i Tyle :!: :P :lol:
Zartuje. My tu jestesmy jedna wielka rodzina i Krzysiek mozesz sie bezposrednio zwracac po nickach. Do mnie jak wolisz – Adaś, Adam, Ad@$ – wszystko jedno.
Krzychu – wylacz NAVa, tak jak Ci Bobi napisal.
Adaś, coś sie tak tego manadzera zadan uczepił ?
Jeśli czytać ze zrozumieniem potrafie to wyczytałem, źe Krzychu nie moźe uruchomić menadzera zadań podczas gdy na ekranie widnieje "Trwa zamykanie..."
To przecieź normalna sytuacja.
Gdyby w rejestrze był block na regedit w formie jaką próbujesz zlokalizowac to podczas próby jego uruchomienia byłby komunikat "Menadzer zadan został wyłączony..."
krzychumag,
W normalnie odpalonym systemie moźesz uruchomić task manadzera ?
Co do wyłączenia NAV to mam na mysli pozamykanie wszystkich jego procesów przed wyłączeniem systemu.
Przy okazji, szanowny panie moźesz mi mówić jak będę miał 80 lat, sztuczną szczękę i bedę chodził z laską... tfu, tfu... o lasce :mrgreen:
Jeśli czytać ze zrozumieniem potrafie to wyczytałem, źe Krzychu nie moźe uruchomić menadzera zadań podczas gdy na ekranie widnieje "Trwa zamykanie..."
To przecieź normalna sytuacja.
Gdyby w rejestrze był block na regedit w formie jaką próbujesz zlokalizowac to podczas próby jego uruchomienia byłby komunikat "Menadzer zadan został wyłączony..."
krzychumag,
W normalnie odpalonym systemie moźesz uruchomić task manadzera ?
Co do wyłączenia NAV to mam na mysli pozamykanie wszystkich jego procesów przed wyłączeniem systemu.
Przy okazji, szanowny panie moźesz mi mówić jak będę miał 80 lat, sztuczną szczękę i bedę chodził z laską... tfu, tfu... o lasce :mrgreen:
Śmiało dodawaj ten reg, tak jak napisałem.
Zas do tego wirusa, to owszem...moze, a nawet jest to pradopodobne, ze moze on byc przyczyna tego. Poczytaj o nim tutaj. Jednkaze w logu HJT nie widac w autostarcie chociazby go.
Zas do tego wirusa, to owszem...moze, a nawet jest to pradopodobne, ze moze on byc przyczyna tego. Poczytaj o nim tutaj. Jednkaze w logu HJT nie widac w autostarcie chociazby go.
Sanowny panie Ad@$ troszkę poczytałem w internecie na temat "DisableTaskMgr". I związku z tym mam pytanie a mianowicie czy te wpisy mają coś wspólnego robakiem o nazwie W32/Nopir.A.worm którego moźna pobrać za pomocą programu Emule.
Szanowny panie Ad@$ serdecznie dziękuję za poradę zrobiłem to co pan prosił,a Taksmgr z runa u mnie nie działa a ekranu uźywam powitalnego. Mam do pana pytanie a mianowicie posiadam wersję 5.01 Windowsa Registry Editor, czy to co pan prosił o zrobienie nie zaszkodzi rejestrowi bo jest u pana napisane Windows Registry Editor Version 5.00.Chciałbym jeszcze pana poinformować źe zanim zrobiłem to co pan prosił sprawdziłem w rejestrze czy są odpowiednie wpisy, te które pan napisał i stwierdziłem źe nie było ani jednego.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Skopiuj to do notatnika i zapisz jako xxx.reg, a ptem odpal i scla.
A taskmgr z RUNa dziala?
Uzywasz ekranu powitalnego czy ekranu logowania?
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"DisableTaskMgr"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"**del.DisableTaskMgr"=" "
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system]
A taskmgr z RUNa dziala?
Uzywasz ekranu powitalnego czy ekranu logowania?
Przepraszam szanownego pana Ad@$ ale szukałem tego klucza i nie mogę znaleść i mam wraźenie źe u mnie niema takiego klucza.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Z powaźaniem
Krzychumag.