Programy nie chcą się instalować !!! partycja nie systemowa
na partycji systemowej 4GB chciałem mieć tylko windows xp. instalując programy np Spyware Doctor wyskakuje jakiś komunikat code5. i w wybranym katalogu nie można zrobić instalacji na dysku D na C gdzie jest windows instaluje się bez problemu. Jak instalować na partycjach nie systemowych? komunikat mówi coś o instalatorze.
Odpowiedzi: 13
instaluje od nowa. po chkdsk zadnej zmiany a uprawnienia administratora.
No to sprawdź jeszcze uprawnienia.
No i chkdsk zrób dla tego dysku.
ok. zrobiłem tak. i było przejmowanie na podkontenerów i obiektów i nadal nic nie moge usunąć.
cały czas komunikat
Nie możesz usunąć folderu .........:odmowa dostępu.
Sprawdz czy dysk nie jest zapełniony lub chroniony przed zapisem
oraz, czy plik nie jest aktualnie używany.
Nie jest Ci potrzebna zakładka przydzial ;)
Zakładka Zabezpieczenia -> Zaawansowane -> Właściciel i tam ustalasz właściciela (zaznacz zmianę wlaściciela na obiektach podrzędnych)
bardzo bym chciał przejąć cały dysk i foldery lecz we właściwościach nie ma tej karty Przydział . Format jest NTFS więć wynika że jestem zalogowany jako nie administrator lecz tak też nie jest bo jest tylko moje konto administratora. A co dziwniejsze na innych partycjach jestem administratorem i wszystko jest ok.
w zabezpieczeniach mam zaznaczoną pełną kontrolę.
dodatkowa sprawa system nie zapamietuje ustawień programu winamp za każdym uruchomieniem są ustawienia zaraz po zainstalowaniu (kolor skórka lista utworów położenie na pulpicie) .
Nie pisz duzymi literami bo to krzyk oznacza. A nikt tego nie lubi ;)
Przejmij dysk na własność, nadaj uprawnienia pełne sobie i systemowi włączając dziedziczenie w dół i sprawdź czy problem będzie się powtarzał.
-
[quote=Żółty] Przejmij [b]dysk[/b] na własność,.....[/quote] Czyżbyś sugerował, że to cudzy ... sprzęt ? =p~ xeritx - to o czym Żólty napisał jest omówione w FAQ ( przyklejony w tym dziale tekst Bobiego ).
Jest OK. Zmieniłem format na NTFS i pobawiłem się z uprawnieniami partycji i jest dobrze. wszystko instaluje się na D:jak narazie:-)
dzięki
NO I ZAPESZYłEM ZNOWU TO SAMO.
W ZAKłADCE WłAśCIWOSCI DYSKU D W ZABEZPIECZENIA ZNIKłY NAZWY GRUPY LUB UżYTKOWNIKA JEST TYLKO 2 SYSTEM I JAKAś Z KTóRą SIę BAWIE WIęC NIE MA ORYGINALNEJ NAZWY. TO WSZYSTKO DZIEJE SIę CHYBA PO INSTALACJI KASPERSKIEGO.
cały czas odmowa dostępu nic nie moge usunąć czy przenieść....???
Nie wiem jak z resztą programów ale Spyware Doctor ma instalatora InnoSetup. Uruchom go z parametrem /log="nazwa pliku log". Po błędzie pokaż końcówkę pliku wskazanego po przełaczniku /log
jest to fat 32. teraz edytuje.
Nie pisz, proszę, postów pod sobą - uzywaj opcji edycyjnych jak chcesz coś dopisać.
Upieram sie dalej że to problem z uprawnieniami - posprawdzaj, jak pisałem, uprawnienia do tej partycji (o ile rzecz jasna NTFS to jest). Ewentualnie przejmij na własność i dopiero potem uprawnienia przydzielaj.
na partycji E instaluje się bez problemu . Jedną z nich formatowałem expresowo druga pełne format.nie wiem którą ale może coś z tym. a w dodatku na partycji D nie mogę usunąć powstałych katalogów programów które siię nie zainstalowały
1 komunikat
Create file filed code 5
odmowa dostępu.
2 komunikat
Setup was not completed
Please correct the problem and run setup agein
Code 5 kojarzy mi się z odmową dostępu - czyli brak uprawnień do jakichś kluczy rejestru/plików na dysku. Zacytuj proszę dokładny komunikat jaki dostajesz i profilaktycznie posprawdzaj uprawnienia do tej partycji niesystemowej.
Strona 1 / 1