Programy do naprawy błędów na dyskach. Który polecacie?
Witka wszystkim! Zwracam się z uprzejmą prośbą o wskazanie, który z programów diagnostycznych jest najlepszy do usunięcia błedu, jaki pojawia się w PM 8.01 w momencie gdy chcę załoźyć drugą partycję. Ten błąd wyświetlany jest w takim oto lakonicznym komunikatem: Bad System File Name. To powoduje, źe partycji nie da się utworzyć. Dysk to Baracuda IV 60GB. Istnieje na niej jedna partycja NTFS, którą właśnie chcę zmniejszyć i utworzyć drugą. Dodam, źe ckdsk nic takiego nie wykrył i pisze, źe wszystko jest ok. Cóź w takim razie począć? Proszę o radę
Odpowiedzi: 3
Ja miałem kiedyś błędy na dysku.
Z kaźdym formatem błędów przybywało.
Ale jak usunąłem i stworzyłem od nowa partycje – 0 błędów.
Pozdrówki
Z kaźdym formatem błędów przybywało.
Ale jak usunąłem i stworzyłem od nowa partycje – 0 błędów.
Pozdrówki
PM to całkiem dobry program, ale ma czasem "odchyły". Juź dwa razy miałem problem z partycjami przez niego.
Do partycji moim zdaniem najlepszy jest Ranish Partition Manager, ale niestety nie pozwala on zmieniać rozmiaru partycji bez utraty danych.
Do partycji moim zdaniem najlepszy jest Ranish Partition Manager, ale niestety nie pozwala on zmieniać rozmiaru partycji bez utraty danych.
Problem w tym, źe Norton Disk Doctor widzi mi tylko (nie wiedzieć czemu) dysk C – chociaź ja posiadam ich aź 4 (2 dyski i 4 partycje). A Ranish Partition Magic to chyba jeszcze pod dosem biega...
Strona 1 / 1