Programy antyszpiegowskie
Czy nie ma źadnych przeciwwskazań, aby na komputerze były równocześnie zainstalowane dwa antyszpiegi: Ad–aware i Spybot Search&Destroy ?Jak wiadomo antyviry i firewalle mogą się gryźć ze sobą, a jak się to ma do antyszpiegów?
Odpowiedzi: 9
Zdecydowałem się ściągnąć Spybota (miałem juź wcześniej Ad–aware) i okazało się,źe Spy znalazł mi cały folder szpiegów (!!!!)– Gator,podczas gdy Ad–aware w ogóle go nie widział.Z kolei Ad znalazł "śledzące" cookie, których Spy nie wykrył.Wygląda na to, źe te dwa programy wzajemnie się uzupełniają.
Skąd zassać SpyStoppera, i w ogóle szukam najlepszego progsa z tego rodzaju – jaki moźecie mi polecić.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
AdAware trzeba czesto uaktualniac, a i tak ja korzystam jeszcze z SpyStoppera i wlasiwie zadne bzdety mi si do kompa nie dostaja :D
Spybot jest lepszy od Adaware. Często po czyszczeniu Adaware zostawia jakies gówienka. :? A Spybot wyłapuje dokładnie wszystko. :D Wniosek wjest więc prosty. Tylko Spybot! :!: :idea:
EL NINO:
A odwrotnie probowales ? :Paligator:
... nigdy Ad–aware nic mi nie wykrył po wcześniejszym skanowaniu Spybot. Czyli lepszy jest Spy :wink:
Ja próbowałem odwrotnie i Spy czasem wykrywał coś po Ad–Aware. W obydwu mam zawsze aktualne definicje.
EL NINO:
... nigdy Ad–aware nic mi nie wykrył po wcześniejszym skanowaniu Spybot. Czyli lepszy jest Spy :wink:
Toś mnie Niunio przyłapał :P :wink:
No właśnie, mam Ad–aware więc nie wiem czy jest sens jeszcze dodawać Spybot. A muszę przyznać, źe wywalanie tego szpiegującego dziadostwa sprawia mi ogromną radość :D :D :D
Nie ma obawy. Mam te dwa programy od dawna i wszystko OK.
Rozwijając trochę, to napiszę źe nigdy Ad–aware nic mi nie wykrył po wcześniejszym skanowaniu Spybot. Czyli lepszy jest Spy :wink:
Rozwijając trochę, to napiszę źe nigdy Ad–aware nic mi nie wykrył po wcześniejszym skanowaniu Spybot. Czyli lepszy jest Spy :wink:
Strona 1 / 1