Programowanie
Gdzie mogę znaleźć jakiś sprawdzony kurs programowania w Pascalu lub C+? Wiem źe są google ale chodzi mi o jakiś dobra sprawdzony jak juz pisalem :P
Odpowiedzi: 15
Gdzie robię błąd
Kod w pliku VOL1.dat
1:1 In the beginning God created the heavens and the earth.
Wyświetlanie
1 In the beginning God created the heavens and the earth.
kod w pliku VOL1.dat
1:1 Na początku Bóg stworzył niebo i ziemię.
Wyświetlanie
1 1:1 Na początku Bóg stworzył niebo i ziemię.jedynka na na niebiesko i 1:1 nie powinno być widać
I w oryginalnym pliku Biblia wyswietla się na całej stronie a u mnie tylko w
pojedynczej linijce aby przejść do nastepnej muszę nacisnąć numer 2
Problem Rozwiazany program którym się posługuję ustawia to przez tabulator.Ale teraz taki problem formatowanie tekstu ale to juź w innym miejscu
Pozdrawiam
Kod w pliku VOL1.dat
1:1 In the beginning God created the heavens and the earth.
Wyświetlanie
1 In the beginning God created the heavens and the earth.
kod w pliku VOL1.dat
1:1 Na początku Bóg stworzył niebo i ziemię.
Wyświetlanie
1 1:1 Na początku Bóg stworzył niebo i ziemię.jedynka na na niebiesko i 1:1 nie powinno być widać
I w oryginalnym pliku Biblia wyswietla się na całej stronie a u mnie tylko w
pojedynczej linijce aby przejść do nastepnej muszę nacisnąć numer 2
Problem Rozwiazany program którym się posługuję ustawia to przez tabulator.Ale teraz taki problem formatowanie tekstu ale to juź w innym miejscu
Pozdrawiam
spiderko:
Chyba nie do końca bo:
Anna mieszkała w mieście Salem jak zrobić aby do miasta Salem był odnośnik po naciśnieciu np. gwiazdki.Zebym przeniósł sie np. do jakiejś tam strony i zobaczył opis tego Salem który tam jest.
Wiec ma być IMO tak:
Leci tekst, dochodzimy do słowa Salem => naciskamy gwizdkę (* ?) i przechodzimy do Salem.html(?)
Byłoby łatwiej gdybyś opisał jaśniej ten problem.
W czym chcesz to ozrobić ?
Mozna poprosic o parę wskazowek
Wielka prośba o wytłumaczenie czy da sie zrobić i jak.Mam tekst skopiowany z internetu do worda.doc w takiej formie
1. Anna mieszkała w mieście Salem jak zrobić aby do miasta Salem był odnośnik po naciśnieciu np. gwiazdki.Zebym przeniósł sie np. do jakiejś tam strony i zobaczył opis tego Salem który tam jest. A tak wogóle to przydało by się jakąś przeglądarkę zrobić np. szukam rozdział taki tytuł i numer taki. czy takie cos jest moźliwe zrobić laikowi
Pozdrawiam
Wielka prośba o wytłumaczenie czy da sie zrobić i jak.Mam tekst skopiowany z internetu do worda.doc w takiej formie
1. Anna mieszkała w mieście Salem jak zrobić aby do miasta Salem był odnośnik po naciśnieciu np. gwiazdki.Zebym przeniósł sie np. do jakiejś tam strony i zobaczył opis tego Salem który tam jest. A tak wogóle to przydało by się jakąś przeglądarkę zrobić np. szukam rozdział taki tytuł i numer taki. czy takie cos jest moźliwe zrobić laikowi
Pozdrawiam
strzempa:
a jak sie nauczyc tanio lub darmo, w miare szybko i uzywając tylko netu a nie ksiazek hm?
Nie da sie. Przynajmniej ja tak uwaźam. Ksiązke masz przed nosem i zawsze moźesz do niej zglądnąć.
Kursy w necie piszą róźne osoby i róźny ich poziom.
a jak sie nauczyc tanio lub darmo, w miare szybko i uzywając tylko netu a nie ksiazek hm?
Jerzy Grębosz – Symfonia C++ (i Pasja C++) Razem 5 tomów.
Ksiąźka, warta swojej ceny.
Ksiąźka, warta swojej ceny.
cormen, cormen, cormen. ksiąźkataka.
Darkone:
w googlach, a najlepiej kup sobie ksiąźke http://helion.pl/ksiazki/thicpp.htm
Szczególnie dla początkującego jest ksiźka odpowiednia :lol:
Eckel'a czyta sie jak juź ma sie szersze pojęcie o programowaniu.
w googlach, a najlepiej kup sobie ksiąźke http://helion.pl/ksiazki/thicpp.htm
Kuba:
gusioo:
Kuba ja rozumię źe chcesz wypromować Visual Studio, ale istnieją wersje darmowe (i nie beta) produktów Borlanda.
Akurat na wypromowaniu VSa mi nie zaleźy, pytam w innym celu ;–)
No i jeszcze jedno: VS 2005 bedzie w wersji darmowej (i nie beta) :D
Borland juź jest..
Poza tym pytanie było:
Gdzie mogę znaleźć jakiś sprawdzony kurs programowania w Pascalu lub C+?
gusioo:
Kuba ja rozumię źe chcesz wypromować Visual Studio, ale istnieją wersje darmowe (i nie beta) produktów Borlanda.
Akurat na wypromowaniu VSa mi nie zaleźy, pytam w innym celu ;–)
No i jeszcze jedno: VS 2005 bedzie w wersji darmowej (i nie beta) :D
Zaś co sie tyczy pytania:
Symfonia C++
Zaś z kursów: http://avocado.risp.pl/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=22
Zaś co sie tyczy pytania:
Symfonia C++
Zaś z kursów: http://avocado.risp.pl/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=22
eh niewiem jak sie to powinno pisac :P chodzi mi o jakiś w ktorym mozna zrobic cos prostego na zaliczenie z informatyki a nigdy sie nie bawilem programowaniem... jak narazie tylko www
Strona 1 / 1