Program do optymalizacji WinXp

Poszukuje jakiegos programu (niekoniecznie darmowego), ale spolszczonego, ktorego glownym przeznaczeniem jest optymalizacja windowsa xp. jezeli bylby to program angielski to prosze jakas instrukcje co dana opcja robi.

zalezy mi na programie, ktory bylby odzwierciedleniem znanego programu Windows 98 Configurator tylko ze pod XP

pozdrawiam

z gory dzieki

Odpowiedzi: 9

Bardzo dobrym programem do przyśpieszenia windowsa XP jest TuneXP 2004 lub SmartXP 2005 osobiście z nich koźystam i są cool :lol: mozna przyspieszyć zamykanie sytemu, uruchamianie, menu start itd. a TweakXp ko kicha zamiast coś zoptymalizować to jeszcze bardziej zamulił system więc nie polecam .
popo601
Dodano
13.02.2005 15:14:15
EL NINO:
Lepiej to Ty sie chlopie nie "baw" programami ktorych nie znasz, bo mozesz sobie tylko kuku zrobic.
Jesli masz grafike Nvidii, wejdz do uslug (z Uruchom –> services.msc) i wylacz usluge "Nvidia driver helper". To powinno przyspieszyc zamykanie systemu.

mam karte nvidia ale nie mam takiej uslugi mam natomias wlaczona NVDIA Display Driver Service wylaczyc to ??
matifcb
Dodano
09.02.2005 17:08:13
Lepiej to Ty sie chlopie nie "baw" programami ktorych nie znasz, bo mozesz sobie tylko kuku zrobic.
Jesli masz grafike Nvidii, wejdz do uslug (z Uruchom –> services.msc) i wylacz usluge "Nvidia driver helper". To powinno przyspieszyc zamykanie systemu.
EL NINO
Dodano
14.11.2004 14:47:50
Ok. dzieki wszystkim za odpowiedz. teraz troche sie nimi pobawie. a mam pytanie poniewaz mimo dobrej szybkosci procesora i zasobnosci w ram bardzo wolno zamykam mi sie komp (jest po formatowaniu). czy te narzedzia oferuja zwikeszenie szybkosci zamykania???
domel_s
Dodano
14.11.2004 10:19:07
Ciekawym programem do optymalizacji Windowsa XP jest BootVis. Mozna w nim zoptymalizowac system, takze pod katem szybkosci startu.
Juro
Dodano
14.11.2004 00:06:11
Oto kilka programów do optymalizacji Windows XP:

WinXP Manager 4.8.3.4
PC Medic 6.6.28.2004
Advanced System Optimizer 2.01.2
Ace Utilities 2.3.2.1799
System Mechanic 4.0d

Moźna je znaleźć w Internecie – Google!!!!
korwit
Dodano
13.11.2004 22:48:34
Moźesz teź spróbować xp–AntiSpy. Jest darmowy, a pozwala np. usunąć Win Messengera itp. Polecam!
Gentz
Dodano
13.11.2004 14:42:30
Takich programów jest dosyć wiele ale jednym z najlepszych wydaje mi sie ze jest to TweakXP. Jest po polsku, ale nie darmowy, tylko 30 uruchomień. Wystarczy ze wlaczysz go raz na tydzień, i wykonasz wszystkie optymalizacje. Moźesz optymalizowac pamieć, zmieniać mnóstwo dodadkowych funkcji, przyspieszac polaczenie z internetem, jest w nim około 50 kategorii. Polecam Tweak–XP 4.0.0 pro (najlepiej zassać z www.chip.pl )Jak będziesz mial problemy to pisz smiało. Mysle ze ich nie powinno byc. :D:D:D
max17
Dodano
13.11.2004 00:12:58
Kolego, nie mam pojecia o jaki program Ci chodzi. Byc moze dlatego, ze jestem zwolennikiem robotek recznych.
Co chcesz "zoptymalizowac" ? Sporo tematow opisuje rozne mozliwosci optymalizacji, odchudzania, dostosowywania systemu do wlasnych potrzeb. Moze zechcesz przeszukac archiwum, poczytac, sprobowac wlasnorecznie ?
EL NINO
Dodano
13.11.2004 00:06:45
domel_s
Dodano:
12.11.2004 21:59:26
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1