procesor a zasilacz
Mam dylemat chcę wymienić w kompie procesor Celeron 1.8 na P4 3.0 typ "PRESCOT". Posiadam standardowy zasilacz 300V. Problem polega na tym, źe słyszałem iź procesory PRESCOT pobierają duźo prądu i przegrzewają się. Obecnie nie mam źadnego dodatkowego chłodzenia w PC–cie.
Moje pytanie brzmi. Czy w związku z tym istnieje zagroźenie niepoprawnego funkcjonowania mojego kompa, a jak tak, to jakie jest rozwiązanie?
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ POZDRAWIAM.
Moje pytanie brzmi. Czy w związku z tym istnieje zagroźenie niepoprawnego funkcjonowania mojego kompa, a jak tak, to jakie jest rozwiązanie?
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ POZDRAWIAM.
Odpowiedzi: 2
Jeźeli nie masz mocnej karty graficznej to podejrzewam ze wymiana zasilacza nie bedzie konieczna. Co do chłodzenia to boxowy cooler spokojnie starczy, chyba ze masz obudowe korkiem obłoźoną.
Porządny zasilacz (Tagan,Chieftec itp.),lepszy cooler na procesor (moźliwość podkręcania),jakiś wyciągający wentyl z tyłu obudowy.
300 watowy zasilacz pewnie jeszcze noname to trochę mało,kup zasiłkę i to co napisałem wyźej.
300 watowy zasilacz pewnie jeszcze noname to trochę mało,kup zasiłkę i to co napisałem wyźej.
Strona 1 / 1