problemy ze wspolpraca
Nazwa płyty głównej: ECS L7VTA KT400
Nazwa karty graficznej: RADEON 9100 SERIES 64 ddr
w ksiazeczce od plyt mam napisae ze obsluguje ona AGP8x moja karta graficzna tez jest 8 krotna problem w tym ze w biosie oraz zaawansowanych wlasciwosciach ekranu AGP jest 4x. Wiem ze karta nie chodzi jak trzeba choc jej poprzedni wlasciciel nie mial takihc problemow. POMOCY :x :x :x :x :x
Nazwa karty graficznej: RADEON 9100 SERIES 64 ddr
w ksiazeczce od plyt mam napisae ze obsluguje ona AGP8x moja karta graficzna tez jest 8 krotna problem w tym ze w biosie oraz zaawansowanych wlasciwosciach ekranu AGP jest 4x. Wiem ze karta nie chodzi jak trzeba choc jej poprzedni wlasciciel nie mial takihc problemow. POMOCY :x :x :x :x :x
Odpowiedzi: 9
A moźesz napisać jaki r9100 jest to? Bo nie przypominam sobie, aby 8xAGP miał on.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
nie sadze aby to bylo przyczyna
Wacus:
Tzn. co powinienem zrobic :?:
To co zostało napisane wyźej i odpowiedz na pytania.
Tzn. co powinienem zrobic :?:
To o czym pisałem wyzej bło identycznym objawem – tylko, źe płyta starsza to bez x8.
Nie pokazywąła się x4, a tylko x2 – user wyczyscił wszystko dokładnie i opcja w biosie się znalazła.
Nie pokazywąła się x4, a tylko x2 – user wyczyscił wszystko dokładnie i opcja w biosie się znalazła.
W biosie nie ma aktywnej opcji 8X i dlatego wstawilem post. Sciagnelem 4.2 do karty i w tej zakladce nie jest zmiana AGP dostepna. Drivera agp chyba mialem w packu 4in1 do plyty
Dla systemu ma – numerków nie podam, ale dopiero od którejś wersji hyperiony wspierają agp x8.
Zaś co do biosu – spotkałem się przy ECS–ie , co prawda chodizło o pracę w trybie x2 zamiast x4, ale to w zasadzie jeden czort, z sytuacją , w której receptą okazało się dokładne wyczyszczenie zaówno slotu AGP jak i grzebienia karty. :)
Zaś co do biosu – spotkałem się przy ECS–ie , co prawda chodizło o pracę w trybie x2 zamiast x4, ale to w zasadzie jeden czort, z sytuacją , w której receptą okazało się dokładne wyczyszczenie zaówno slotu AGP jak i grzebienia karty. :)
Ustaw w Bios`ie AGP na pozycje AUTO, jeśli nie jest dostępne x 8.
Czy w BIOS`ie AGP x 8 nie jest wogóle dostępne.
Jakego driver uźywasz do karty graficznej :?: , jesli jest to Catalyst v.3.0 – 3.1 to w ustawieniach zaawansowanych nie zobaczysz AGP x 8.
Jest to błąd sterownika z tej serji.
Od wersji Catalyst 3.2 problem nie występuje.
Czy zainstalowałeś driver AGP :?:
Pozatym jeśli to Catalyst od v.3.6 to w ustawieniach masz SMARTGART.
Sprawdz jego ustawienia, ewentualnie przestaw na x8 jeśli dostępne.
Czy w BIOS`ie AGP x 8 nie jest wogóle dostępne.
Jakego driver uźywasz do karty graficznej :?: , jesli jest to Catalyst v.3.0 – 3.1 to w ustawieniach zaawansowanych nie zobaczysz AGP x 8.
Jest to błąd sterownika z tej serji.
Od wersji Catalyst 3.2 problem nie występuje.
Czy zainstalowałeś driver AGP :?:
Pozatym jeśli to Catalyst od v.3.6 to w ustawieniach masz SMARTGART.
Sprawdz jego ustawienia, ewentualnie przestaw na x8 jeśli dostępne.
Dogrąlem 4.51 ale to hcyba nie ma nic do gadania
Strona 1 / 1