Problemy z windowsem XP po podłączeniu internetu.

Witam, jakiś czas temu robiłem format dysku SATA, na którym był zaintalowany XP, by wrzucić na niego nową instancję. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że podczas tego formatu (a robiłem go już bardzo wiele razy) przy próbie połączenia z internetem system sie zamroził i przestał odpowiadać. Ponowne uruchomienie komputera kończyło się takim samym efektem, tym razem już niekoniecznie musiałem podłączać się do internetu, a system zamrażał się po około minucie działania. Każda następna nowa instalacja XP na czystym dysku przynosiła już taki sam efekt. Przy otwarciu jakiejkolwiek pierwszej strony komuter zamraża się i przestaje odpowiadać. Natomiast jak zainstaluję VISTĘ wszystko działa bez problemu, tyle, że chciałbym wrócić do XP. Na dysku instalowałem XP SP1a oraz XP SP2, oba systemy pobrane ze strony MSDNA (więc jest to legalne oprogramowanie), nie jestem nawet w stanie do nich ściągnąć updateów Microsoftu, jak połączę się z ich stroną również komputer zawiesza się i przestaje reagować a restart już nie pomaga. Dodam, że wersję systemu XP SP1a instalowałem wcześniej i komputer normalnie śmigał. Dysk był formatowany, ustawiałem nowe partycje, myślałem, ze na dysku może jakiś wirus jest, dodam, że nawet zerowałem dysk i nic nie pomogło. Do internetu podłączałem się w różnych miejscach za pomocą kabla jak i internetu bezprzeowodowego. Nie wiem czy jakieś dodatkowe i przydatne informacje mogę tu wrzucić. Nie wiem co może być przyczyną tego problemu i jak można go rozwiązać. Zwracam się do Was z tym z pomocą. Z góry dzięki za pomoc.

Odpowiedzi: 0

tab
Dodano:
30.03.2009 13:12:49
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0