Problemy z Windows Movie Maker, z ikoną HP na pulpicie i z przywracaniem systemu
Mam 3 problemu:
1. Windows Movie Maker bardzo często się nie daje uruchomić. Podczas próby jego włączenia pojawia się często komunikat, że wystąpił błąd i aplikacja zostanie zamknięta. Jaka przyczyna?
2. Problem z ikoną na pulpicie. Po instalacji z płyty oryginalnej HP programu Scanjet 2400 na pulpicie pojawia się ikona "Folder przesyłania ...". Ikona ta jest praktycznie nieaktywna i nie daje się usunąć z pulpitu. Podczas próby usunięcia jej z pulpitu komputer się od razu zawiesza.
3. W aplikacji "Punkt przywracania systemu" nie da się przewinąć daty do poprzednich miesięcy i tylko można wybrać datę z aktualnego miesiąca. Wydaje mi się, że przedtem można było wybrać dowolną datę wstecz. Czy tak?
Odpowiedzi: 3
Niestety nie ma poprawy.
Ad.1. Wirusów, rootkitów na szczęście brak.
Ad.3 Też kiedyś mogłem wracać do wcześniejszych miesięcy. Teraz nie mogę- mam tylko do dyspozycji bieżący miesiąc, Cofanie nie działa.
Ad. 2 Poćwiczę później z Odkurzaczem.
Ad.1 - A jak się mają wiruski? Obecne, nieobecne?
Ad.2 - O ile wiem, w Odkurzaczu jest taki trick, że przeciągasz do niego obiekt i nakazujesz mu jego usunięcie. I jest on usuwany.
Ad.3 - sprawdziłem. Mogę wrócić do punktu z marca lub z lutego - wcześniejszych dat już nie sprawdzałem.
Strona 1 / 1