problemy z usb
Witajcie
Mam mały problemik, który mam nadzieję przy waszej pomocy uda mi się rozwiązać.
Właśnie kupiłem kamerkę internetową Creative webcam nx, podłączyłem ją i po jakimś czasie (około 5 min) zaytrzymał się obraz. Aby znowu działała poprawnie muszę zresetować komputer.
Dodam równieź źe pod usb mam podłonczoną równieź drukarke i ona równieź przestaje działać i wyskakuje komunikat iź nie jest podłączona. Moźe ktoś mi pomoźe z tym problemem.
Z góry dziękuje za wszelkie rady.
Pozdrawiam
Mam mały problemik, który mam nadzieję przy waszej pomocy uda mi się rozwiązać.
Właśnie kupiłem kamerkę internetową Creative webcam nx, podłączyłem ją i po jakimś czasie (około 5 min) zaytrzymał się obraz. Aby znowu działała poprawnie muszę zresetować komputer.
Dodam równieź źe pod usb mam podłonczoną równieź drukarke i ona równieź przestaje działać i wyskakuje komunikat iź nie jest podłączona. Moźe ktoś mi pomoźe z tym problemem.
Z góry dziękuje za wszelkie rady.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
Jak wszystko zrobiłeś tak jak pisałem,to zostaje kupno karty PCI USB, bo płyta słaba i porty USB nie wyrabiają z zasilaniem kamery.
Koszt USB 1.1 – 50 zł
USB 2.0 – 70 zł
Zobacz w biosie moźe jest regulacja natęźenia prądu dla portów USB ustaw na max.
Odłącz drukarke od portu USB i zobacz ile pobiera kamera mA prądu,opcja kontroler UMSZ– właściości – zasilanie.
Sprawdz kamere na innym kompie, moźe uszkodzona.
Koszt USB 1.1 – 50 zł
USB 2.0 – 70 zł
Zobacz w biosie moźe jest regulacja natęźenia prądu dla portów USB ustaw na max.
Odłącz drukarke od portu USB i zobacz ile pobiera kamera mA prądu,opcja kontroler UMSZ– właściości – zasilanie.
Sprawdz kamere na innym kompie, moźe uszkodzona.
niestety nic to nie pomogło, objawy takie jak przedtem
dzięki za pomoc
karta nvidia geforce 2mx/ mx400
kamerka ma swoje oprogramowanie i sterowniki
karta nvidia geforce 2mx/ mx400
kamerka ma swoje oprogramowanie i sterowniki
Zrób co wyźej.
Jaka karta grafiki.
Wgraj pakiet VIA 4.49.
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
Czy kamera ma własne oprogramowanie.
Odłącz kabel USB kamery od kompa.
Odinstaluj wszystko co kamera,restart i zrób to jeszcze raz.
Jaka karta grafiki.
Wgraj pakiet VIA 4.49.
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
Czy kamera ma własne oprogramowanie.
Odłącz kabel USB kamery od kompa.
Odinstaluj wszystko co kamera,restart i zrób to jeszcze raz.
zastosowałem się do zaleceń, niestety nic to nie dało
Hej
mam 2 usb
windows XP
płyta ECS K7VZA
mam 2 usb
windows XP
płyta ECS K7VZA
Ile masz wejść USB.
Jaki system.
Płyta główna jaka.
Menadzer urządzeń i kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej – właściwości i zarządzanie energią i odptasz pole zezwalaj komputerowi... ma być puste,wszystkie gałęzie sprawdz i wyłącz,zobacz czy USB działa prawidłowo,restart kompa i zobacz.
Jaki system.
Płyta główna jaka.
Menadzer urządzeń i kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej – właściwości i zarządzanie energią i odptasz pole zezwalaj komputerowi... ma być puste,wszystkie gałęzie sprawdz i wyłącz,zobacz czy USB działa prawidłowo,restart kompa i zobacz.
Strona 1 / 1