Problemy z uruchomieniem WinXp
Proszę o pomoc[-o< [-o< [-o< [-o< .Mam taki problem:
Gdy nacisnę przycisk POWER pierwszy ekran jest normalny(nazwa płyty gł.)w drugim natomiast pojawia się tekst: Przepraszamy,system Windows nie został poprawnie uruchomiony.Jeżeli nie wiesz co spowodowało problem wybierz opcję uruchom system Windows normalnie lub ostatnia znana dobra konfiguracja.Mam jeszcze do wyboru Tryb awaryjny,Tryb awaryjny z obsługą sieci oraz tryb awaryjny z wierszem poleceń.Gdy wybiorę którąkolwiek z tych opcji (bez znaczenia czy jest to tryb awaryjny czy uruchom system Windows normalnie) pojawia się ekran ładowania WinXp.Ten niebieski pasek przelatuje jeden raz a w połowie drugiego komp mi się resetuje.Wszystko zaczyna się od początku.Pokazuje się pierwszy ekran (ten z nazwą płyty gł.).Tylko przy awaryjnym nie ma tego zwykłego logowaia tylko wczytuje tak jak zawsze i przez chwilę jest czarny ekran a potem reset.Bardzo proszę o pomoc.[-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
Odpowiedzi: 2
A czy może to być wina RAM-u? Nie chce czytać żadnych płyt.A z tego co wiem to RAM jest potrzebny do sprawnego funkcjonowania kompa.
Witam,
Odpal kompa z płyty instalacyjnej Xp i przy użyciu konsoli odzyskiwania sprawdź dysk "chkdsk c: /p". Miałem podobne przypadki, po naprawieniu dysku było ok.
Strona 1 / 1