Problemy z przestawiającym się układem klaw.
Już od pewnego czasu samoczynnie przestawia mi się układ klawiatury. Pisze, piszę a po pewnym czasie z "y" robi mi się "z" i inne tego typu badziewia. Zjawisko występuje w programach takich jak Word, przeglądarka Opera czy innych softach. Nie wsytępuje ten problem w "samym Windowsie", wpisywać do eksploratora mogę bez problemów.
Wszystko wraca do normy gdy zamknę dany program, przeglądarkę i włączę od nowa. Ale po kilku minutach znowi - trach - i [i]yacyznaj wzchodyic mi jakies brednie[/i] z przyczyna braku znaków diaktrycznych i innych.
[size=6][b]Już mnie to zaczyna piekielnie wkurzać![/b][/size]
Co mam robić? Czytałem o tym, ale nie znajduję pomocnych informacji. Język mam ustawiony dobrze w komputerze.
Przełączanie języków CTRL+SHIFT, ALT+SHIFT również obce mi nie jest. Co więć robić?
Wirusów nie mam. Komp zachowuje się - jak zapewne wiecie - dziwnie, ale jest czysty od wirusów!
Ad-Aware, Spyware Doctor, AVG Antyvirus, Kasperski nic nie pokazywał i wciąż nie pokazuje!
Co mam więc robić, przecież to jest nie do pomyślenia!
Odpowiedzi: 7
Póki co spokój....
Dziękuję z góry.
Siema all
Spróbuj zrobić tak: Start->Ustawienia->Panel sterowania->Opcje regionalne i językowe następnie przejść do zakładki Język a następnie kliknąć Szczegóły. Teraz kliknij na Ustawienia klawiszy a potem na Zmień sekwencję klawiszy i odznacz opcję Przełącz język i Przełącz układy klawiatury.
Tak, również nie znam. Dlatego napisałem, że jest to bardzo dziwne.
Tylko oderwę palće od klawiatury na 5 minut i gdy ponownie nacisnę jakiż klawisz to od razu nerwica.
Bo klawisz znów [i]robią się[/i] przestawione.
Przepraszam, masz rację.
Polski programisty.
214 też usuwam.
Trochę to dziwne. Mając jeden rodzaj klawiatury w systemie - nic już nie powinno się już przestawiać... no, bo na co innego?
Nawet nie znam przyczyny. NIE dziala niestety.
Zostawiam Polski programisty. U mnie to nie to samo, osobno jest programisty a osobno ten z numerem 214
Nie dam Ci gwarancji na swój sposób, ale możesz spróbować.
Wejdź w ustawienia języków klawiatury i usuń wszystkie oprócz Polski programisty (214). Ostatni zaznacz, każ mu zastosować i OK.
Zawsze, kiedy instaluję u siebie system - usuwam je już na wstępie - i wtedy nic mi się samo już nie przełącza.
Strona 1 / 1