Problemy z przeinstalowaniem sys win xp pro
Witam,
Dziś chciałem przeinstalować system z home na professional, ponieważ zgubiłem product key od home i mi wygasł :(
Więc podczas instalacjii, już po naciśnięciu klawisza ENTER wyskakuje mi komunikat, że "instalator nie znalazł żadnych zainstalowanych dysków twardych w tym komuterze". Co to niby oznacza i co mam z tym zrobić? Błagam pomocy już dłużej bez kompa nie moge:P
Na kompie mam 2 win: home, którego akutalizacja wygasła bo zgubiłem product key i jest on na C, więc to z niego dopala się komuter( no w sumie to nie odpala już xd) i win xp pro, który się zepsól i jest na D -.-
Odpowiedzi: 8
A mógłbyś podać dokładniejszy link? bo w tym jest dużoooooo opcjii do wyboru i nie wiem co mam wybrać no i jakie pliki wrzucić na dyskietke skoro ma tylko 1,44mb
Sterowniki SATA musisz doinstalować na etapie ładowania instalatora, z dyskietki .
http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=2&Type=1
płyta to chyba K8T800 Neo chipset based
A dysk to Seagate ST330062 2AS SCSI Disk Device
A płyta główna i dysk ??
Mam AMD athlon(tm) 64 processor 2800+
grafika radeon 9600 pro family
1,80 GHz, 512 RAM
A jaki Ty posiadasz sprzęt tak w ogóle. Bo od tego zacząć powinieneś.
Coś tam znalazłem ale nic konkretnego, chyba, że powiecie mi jak wyłączyć AHCI w biosie bo nie mam pojęcia. Najlepiej krok po kroku bo nie wiem o co b, w goolach tego nie ma dokładnie opisanego.
Wklep sobie ten komunikat co go dostajesz (albo jego fragment) w wyszukiwarkę i poczytaj co i jak.
Strona 1 / 1