Problemy z łączem w Aster przy Win z XP SP2

Witam wszystkich! Mam problem, pojawił się juz po raz drugi w sieci Aster. Jesli ma sie prywatny adres IP nastepuje problem z odnawianiem tego adresu. Raz u kolegi odinstalowałem poprostu SP2 i problem zniknał. Teraz u innej znajomej po odinstalowaniu SP2 problem jest nadal. Znajoma nie chce przejśc na publiczne IP (tak jak jest u mnie w pracy gdzie tez jest Aster i problem nie wystepuje). Co zrobic. Czy potrzeba jakiejs konkretnej konfiguracji DHCP czy co? Obsługa Aster powiedziała ze problem napewno nie tkwi w rodzaju Ip ale nie wiedzą na czym i radzili sie skontaktowac z Microsoftem :shock: – (kobieta na dziale obsługi internetowej). Istnieje tez mozliwośc źe jest to spowodowane wczesniej zainstalowanym Zone Alarmem który został nieprawidłowo odinstalowany. W sumie wypadałoby zebym wam opisał jak sie zachowuje komputer: a wiec IE i Mozilla Firefox chodzą bez problemu przy pierwszym uruchominiu (jak sie zminimalizuje a potem znieni stronke jest okey jak sie odpali nowy IE lub Firefox to szuka serwera proxy), GG i eMule po P2P chodza bezproblemowo. Czekam na wsparcie.

Odpowiedzi: 5

Dzieki El Nino, programik dobry ale problem tkwił w tym źe był na tym sprzecie uprzednio zainstalowany Zone Alarm i został źle osinstalowany a jego rejestry trzymały ustawienia ograniczeń połączen. Zainstalowałem ponownie Zone Alarma w nowszej wersji i teraz jest wszystko OK.
sebnad
Dodano
16.02.2005 13:41:52
Zobacz czy to nie to – http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=29061
EL NINO
Dodano
09.02.2005 22:26:02
Zobacz czy to nie to – http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=29061
EL NINO
Dodano
09.02.2005 22:26:02
Tak ale wspomniałem źe tym razem odinstalowanie SP2 nie pomogło. Jak sie dobrze przyjrzysz to zobaczysz źe nie odnawia adresu IP przydzielanego przez DHCP.
sebnad
Dodano
09.02.2005 21:34:51
Mam ten sam problem, z tym ze nie zalezy on od klasy ip tylko od obecnosci sp2 :( Aster blizej swiata czy jakos tak ... :)
clsh
Dodano
09.02.2005 21:32:01
sebnad
Dodano:
09.02.2005 21:03:30
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1