Problemy z karta TV – Avacs Smart TV + FM + NICAM

Witam, nie potrafię znaleźć sposobu na odtwarzanie radia FM oraz obsługę pilota to karty wskazanej w temacie karty TV. Nie mogę zainstalować źadnego oprogramowania z oryginalnej płytki ze sterwonikami wyskakuje okienko :
"16–bitowy podsystem Windows
SYSTEMCurrentControlSetVirtualDeviceDrivers.Format sterownika urządzenia wirtualnego w rejestrze nie jest prawidłowy. Wybierz przycisk "Zamknij", aby zakończyć działanie aplikacji."
I opcja "Zamknij" lub "Ignoruj", po wybraniu tej drugiej pokazuje się :
"16–bitowy podsystem Windows
C:WINDOWSSYSTEM32AUTOEXEC.NT. Ten plik systemowy nie nadaje się do uruchamiania aplikacji systemu MS–DOS lub Microsoft Windows.Wybierz przycisk "Zamknij", aby zakończyć działanie aplikacji."

I te same opcje co poprzednio, po wybraniu jednej z nich, kończy się działanie aplikacji.
Samo odtwarzanie TV przebiega bezproblemowo np na WinDVR.
Czy ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem ?
Mam WinXp SP2 i wszystkie aktualizacje.
I jeszcze jedno – przy próbie odinstalowania sterowników z systemu, komputer niespodziewanie się restartuje.

Odpowiedzi: 2

Dzięki !!
Pomogło, plik autoexec.nt mialem, ale byl pusty, zamienilem z katalogu repare i udało mi sie zainstalowac te sterowniki i teraz wszystko chodzi !!
Tak, ze to koniec tego tematu :)
alazif
Dodano
16.12.2004 20:08:30
Co do tego drugiego komunikatu, zobacz: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=23110
SLAY3R
Dodano
16.12.2004 17:29:33
alazif
Dodano:
16.12.2004 17:06:52
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1