Problemy z internetem...

Po modemowym polaczeniu z numerem tepsy (0202122) niby wszystko jest ok, laczy z numerem (w sumie to troche dlugo, pamietam, ze jak jeszcze mialem modem, to szybciej mnie laczylo), a ikonka polaczenia pokazuje sie na pasku zadan. Ale niestety nie mozna wejsc na zadna strone, zarowno w IE jak i w Firefoxie (tak jakby net w ogole nie byl podlaczony). To samo jak probowalem zaktualizowac "Ad–Aware SE Professional" i "Steganos AntiSpyware 7", brak polaczenia... Dodam jeszcze, ze przeczyscilem kompa w/w programami (bez aktualizacji) wykryly sporo robactwa i wszystko zostalo usuniete, pozniej uruchomilem hijack i takze usunalem wszystko co trzeba. Komp jest czysty, linia telefoniczna dziala, sterowniki od modemu sa poprawnie zainstalowanie (jutro sprobuje wgrac nowe, sciagniete z netu)... Co to moze byc?

Odpowiedzi: 5

Bobi_robert:
Poczekamy, zobaczymy...
Walnij jeszcze winsockfix i ewentualnie zapusc LSP–FIX jesli syf z ktorym walczyles to było cos pokroju New.Net czy Webhancer'a

Dzieki Bobi_robert, bo wlasnie LSP–FIX zalatwil sprawe :) ...
Kuri
Dodano
21.03.2005 20:51:40
Poczekamy, zobaczymy...
Walnij jeszcze winsockfix i ewentualnie zapusc LSP–FIX jesli syf z ktorym walczyles to było cos pokroju New.Net czy Webhancer'a
Bobi
Dodano
20.03.2005 22:55:11
Bobi_robert:
Podrzuć jeszcze log z Hijack THis

Nie bardzo moge, bo to nie moj komp, ale jesli jutro nie uda mi sie naprawic, to skopiuje i tutaj wrzuce... W sumie to sa 2 pozycje ktorych nie bylem pewny, bo to Win Milenium, a nigdy nie widzialem loga z tego systemu, wiec nie wiedzialem co to za 2 dziwne pliki... no ale i tak moge dopiero jutro wrzucic...
Kuri
Dodano
20.03.2005 22:48:32
Bobi_robert:

Nie bardzo moge, bo to nie moj komp, ale jesli jutro nie uda mi sie naprawic, to skopiuje i tutaj wrzuce... W sumie to sa 2 pozycje ktorych nie bylem pewny, bo to Win Milenium, a nigdy nie widzialem loga z tego systemu, wiec nie wiedzialem co to za 2 dziwne pliki... no ale i tak moge dopiero jutro wrzucic...
Kuri
Dodano
20.03.2005 22:48:32
Bobi
Dodano
20.03.2005 22:41:49
Kuri
Dodano:
20.03.2005 22:36:37
Komentarzy:
5