Problemy z instalacją XP – nie moźna skopiowac plików
Podczas instalacji windowsa XP wywala mi komunkiaty typu:
Problem pojawia sie z wieloma plikami, przy czym nie są to ciągle te same pliki.
Kiedy klikne ENTER to instalacja idzie dalej.
Po skopiowaniu wszystkich plików i restarcie kompa, w trakcie ładowania systemu pojawia sie niebieski ekran z komunikatem:
Co moze byc przyczyną tego problemu ? Instalowałem windowsa z tej płytki juź kilkadziesiat razy i nigdy nie było problemów. Konfiguracji sysyemowej tez nie zmianiałem.
Skopiowanie pliku xxxx nie było moźliwe.
Aby ponowic operacje kopiowania nacisnij ENTER
Aby pominac plik nacisnij ESC
Aby zakończyc instalacje naciśnij F3
Problem pojawia sie z wieloma plikami, przy czym nie są to ciągle te same pliki.
Kiedy klikne ENTER to instalacja idzie dalej.
Po skopiowaniu wszystkich plików i restarcie kompa, w trakcie ładowania systemu pojawia sie niebieski ekran z komunikatem:
STOP: c000021a {B
d krytyczny systemu}
Proces systemowy Windows Logon Process zakończył się niespodziewanie ze stanem 0
x00000080 (0x00000000 0x00000000)
System zostanie zamkniety.
Co moze byc przyczyną tego problemu ? Instalowałem windowsa z tej płytki juź kilkadziesiat razy i nigdy nie było problemów. Konfiguracji sysyemowej tez nie zmianiałem.
Odpowiedzi: 15
sprawdź płyte instalacyjną programem "CDCheck"
http://elpros.si/CDCheck
http://elpros.si/CDCheck
No i wyprowadzili kurna temat – a właściwie napęd – na manowce :lol:
Oba trzy. Wszystkie kurna. Alles. :mrgreen:
EL NINO:
Cos sie tak czepil tego napedu. Przyjmij w koncu ze naped jest sp.....alony :mrgreen: .Rebe:
2. A wewnętrzny czy zewnętrzny, bo to dodatkowe pole manewru moźe Ci otworzyć Ty ..........Luśnio :mrgreen:
Którego ? – Bo juź się pogubił :oops:
:mrgreen:
Cos sie tak czepil tego napedu. Przyjmij w koncu ze naped jest sp.....alony :mrgreen: .Rebe:
2. A wewnętrzny czy zewnętrzny, bo to dodatkowe pole manewru moźe Ci otworzyć Ty ..........Luśnio :mrgreen:
EL NINO:
Tzn ? Jaki blad moze miec klaster ?kamilmichal:
moze klastry na dysku sa uszkodzone, mają błędy...
P.S. Ja wcale o CDromie nie pisze. Moze to naped DVD ? :P
No to ciagle piszecie o tych napędach optycznych umoźliwiających odtwarzanie płyt do kompa
EL NINO:
1. Klastem moze mieć bład .jakiś.
nie myślę źe to jest cd–rom, lecz moze klastry na dysku sa uszkodzone, mają błędy...
cowy o tym cd romie.
cowy o tym cd romie.
Ilu z Was jeszcze o tym napędzie napisze ? – To jest pytanie ,na ktore odpowiedź nie jest oczekiwana ani – tym bardziej – wymagana.
Być moźe jest to problem z odczytem przez CDRom.Miałem kiedyś podobny problem gdzie czytnikiem była nagrywarka.Pomogło wgranie nowego Biosu nagrywarki...
nawala tobie czytnik .
Dorzucajcie dalej – zostął jeszcze wadliwy RAM . Od jego przetestowania zacząć by wypadało.
Ew. jeźeli sprzędt podkręcony – powot do ustawień safe w BIOS–ie.
Ew. jeźeli sprzędt podkręcony – powot do ustawień safe w BIOS–ie.
... dorzuciłbym uszkodzenie samego HDD, ostatnio tak miałem w jednym z kompów, który do mnie trafił.
Powodow moze byc kilka:
Uszkodzony plytka z windowsem (sprawdz na innym kompie, porzycz od kogos inna plytke)
Uszkodzona tasma sygnalowa CD–ROM, HDD...
Uszkodzony CD–ROM,problem z odczytemplyt, zanieczyszczony laser...
Uszkodzony plytka z windowsem (sprawdz na innym kompie, porzycz od kogos inna plytke)
Uszkodzona tasma sygnalowa CD–ROM, HDD...
Uszkodzony CD–ROM,problem z odczytemplyt, zanieczyszczony laser...
Strona 1 / 1