Problemy z IE w XP z SP2

b]Mam problem, znajomym zainstalowałem XP z SP2 i nie moge go skonfigurowac aby moźna było się zalogowac w dowolne miejsce (najczęściej poczta) z IE. Co robic?? Czy jesli komputer jest ustawiony w lokalnej sieci internetowej gdzie kręcą sie wirusy jak szaolone czy powinienem zablokowac wszystkie wyjątki w zaporze wbudowanej w SP2. Do ochrony antywirusowej zainstalowałem Avasta 4.5 Home. Czekam na pomoc!![/b] :?: :!:

Odpowiedzi: 4

Wariant robaka Maslan.
McScr@by
Dodano
21.12.2004 15:31:17
b]Problem rozwiązany. Ustawienia firewall'a były prawidłowe, uniemoźliwiał wszelkie logowania proces w tle – ____r.exe. Nie sprawdzałem jeszcze co to za proces i czy aby nie był to jakiś wirus, ale sprawdze to, jeśli ktoś oczywiście wie jaki to proces (za co był odpowiedzialny lub jaki to wirus) to proszę o nadesłanie odpowiedzi.[/b] :!:
sebnad
Dodano
21.12.2004 11:10:36
Spróbuj odblokować lub chociaź ustawić na monitowanie kontrolki ActiveX w ustawieniach internetowych (zakładka Zabezpieczenia :arrow: Poziom niestandardowy).
poległY
Dodano
21.12.2004 10:42:35
b]Samo wyłączenie zapory nic nie zmienia. Ogólnie internet teź słabo chodzi ale wprogramach pocztowych protokoły POP3 i SMTP obsługuje. Idealnie działa w trybie awaryjnym z obsługa sieci. Ale na tym systemie nie ma nic zainstalowanego poza antywirusem i potrzebnymi sterownikami więc w sumie nie wiem co moźe blokowac przeglądarke w taki sposób!![/b]
sebnad
Dodano
20.12.2004 22:08:28
sebnad
Dodano:
20.12.2004 22:02:12
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1