Problemy z Geforce2 MX400
Mam powazny problem. Mianowicie wszelkie gierki podczas uruchamiania sie resetuja mi XP wystawiajac taki blad:
szAppName : Drivers.Display szAppVer : 10DE0110B200000000
szModName : nv4_disp.dll szModVer : 6.13.10.2832 Offset : EB1C06EA
Probowalem juz kilku sterownikow, instalacji VIA Service Pack 1443, instalacji directx 8.1 a problem nie ustapil. Dodam ze pod Win 98 karta dziala bez zarzutow i wszystkie gierki pracuja bez zarzutow.
Pod XP gierki chodza gdy wylacze przyspieszanie sprzetowe.
Prosze, pomozcie !
szAppName : Drivers.Display szAppVer : 10DE0110B200000000
szModName : nv4_disp.dll szModVer : 6.13.10.2832 Offset : EB1C06EA
Probowalem juz kilku sterownikow, instalacji VIA Service Pack 1443, instalacji directx 8.1 a problem nie ustapil. Dodam ze pod Win 98 karta dziala bez zarzutow i wszystkie gierki pracuja bez zarzutow.
Pod XP gierki chodza gdy wylacze przyspieszanie sprzetowe.
Prosze, pomozcie !
Odpowiedzi: 11
Problem juz od pewnego czasu mam z glowy (tylko jakos zapomnialem dac o tym znac :) )
Powodem problemu bylo uszkodzenie karty. Po wymianie na nowa wszystko dziala prawidlowo
Powodem problemu bylo uszkodzenie karty. Po wymianie na nowa wszystko dziala prawidlowo
Moze to banalne, ale sprobuj zainstalowac stery z plytki dolaczonej do karty – mi zainstalowaly sie stery dla W2K i wszystko jest pieknie, a tez mialem problemy. Nie wiem czy Tobie to pomoze ale zawsze mozna sprobowac. Powodzenia!
Ja juz nie wiem jak ci pomuc.Na dzien dzisiejszy nie mam juz zadnych pomysłuw.Sprubuje podejsc do tego problemu jutro jak bede wyspany :D
P.S
ale skoro on sie czepia tych sterowników i ciągle wysypuje to moze z karta jest cos nie tak ??
P.S
ale skoro on sie czepia tych sterowników i ciągle wysypuje to moze z karta jest cos nie tak ??
InFiK:
szModVer : 6.13.10.2832
te 4 ostatnie cyfry to wlasnie wersja sterow jakbyscie nie wiedzieli, czyli sypie wlasnie na 28.32 za to dzis odkrylem nowa rzecz – zainstalowalem stery 30.82 i udalo mi sie raz uruchomic film, chwile obejrzalem, wylaczylem i uradowany zaczalem odpalac gierke dla testu. Niestety... Reset i ten sam blad. Po zaladowaniu ponownie systemu wszystko wrocilo do normy, tj. wszelkie aplikacje graficzne wysypuja system :cry:
Jakies pomysly ?
Kazda nowsza wersja sterwoników z seri detonatorów,prowadzi do spadku wydajności,nie wiem dlaczego tak jest moze tak jest tylko u mnie.
Ja mam stery 28.32 i muszę powiedzieć źe są debest. Zaznaczam źe testowałem nowsze, ale to prowadziło do pogorszenia wydajności karty.
Zgadzam sie z Eximiusem wina sterów.Radze sprubować tych z wersji 28.32.Muj kolega miał podobny problem i te sterwoniki tej wersji go uratowały :D.
na 100% (no, moze 99,9%) jest to problem sterownikow do karty graf.
pozdroofki
pozdroofki
Nie wiem czy to dobra wersja xp, czy nie, pewne jest, ze testowalem go juz na 2 wersjach (Professional i teraz Home Edition) i w obu przypadkach problem jest taki sam
Ale starocie:)
Na ftp://nvidia.pl sa juz dawno stery 40.72 !
Przypuszczan ,ze masz po prostu garazowa wersje xpka (zle przegrany, pewnie walnienta instalka)Normalnie wszystko chodzi ok, przewaznie nawet nie potrzeba odpalac trybu emulacji
Na ftp://nvidia.pl sa juz dawno stery 40.72 !
Przypuszczan ,ze masz po prostu garazowa wersje xpka (zle przegrany, pewnie walnienta instalka)Normalnie wszystko chodzi ok, przewaznie nawet nie potrzeba odpalac trybu emulacji
spróbuj ze sterownikami karty, najlepiej pracuje
ze sterami z servisu nvidia.com (obecnie 3.82), wszelkie nowości róźnie pracują.
powodzenia.
ze sterami z servisu nvidia.com (obecnie 3.82), wszelkie nowości róźnie pracują.
powodzenia.
Strona 1 / 1