Problemy w katalogu "Temp"

Nie mogę usunąć niektórych pozycji w katalogu TEMP. Jest tam np. folder pod nazwą Historia a w nim History.IE5 zawierający plik DAT. Gdy chce go usunąć wyskakuje napis : "Nie moźna wykonać źadanej operacji na pliku z otwartą sekcją mapowania uźytkownika. Co powinnam zrobić w tej sytuacji?
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 20

wystartuj kompa w trybie awaryjnym –zamelduj sie na koncie administratora–wpisz "cd c:\" ENTER;nastepnie wpisz "del index.dat /s" Enter;
Wystartuj kompa na nowo.
yarpix
Dodano
22.05.2005 21:03:18
Gdybyś był tak uprzejmy i trochę dla mnie jaśniej to napisał?
marika
Dodano
08.05.2005 16:19:51
zrobimy to tak włoź Cd do kompa zmień zmienne na (cd):/temp/
gdzie (cd) to litera twojego cd–romu
wyloz plyte
zmien zmienne na C:/temp
napisz co się stanie
Peter_l
Dodano
08.05.2005 16:15:03
Po zmianie wartości zmiennej katalog TEMP na na C:\Documents and Settings\Jacek\Ustawienia lokalne dał się wyczyścić ale wszystko znalazło się na C:TEMP i tak samo pliki index.dat są nie do ruszenia
marika
Dodano
08.05.2005 16:08:25
Zmień wartość i jednej i drugiej zmiennej środowiskowej TEMP na: C:/temp i odpisz co się stanie
Peter_l
Dodano
08.05.2005 15:40:24
Proszę o sprawdzenie bo moźe tutaj coś mam pokopane.
marika
Dodano
08.05.2005 15:34:26
sugeruje zmienic lokalizacje tempa na np c:\temp zrobic restart i zobaczyc czy w tamtym katalogu da sie usunac te pliki po prostu z explorera windows
zmiany robisz w moj komp wlasciwosc zaawansowane zmienne srodowiskowe

kwazi
kwazi
Dodano
08.05.2005 15:21:05
Te akurat zawierają informację o Twoich "podrózach" w sieci.
Istnieją – niedawno ,bodaj, podawano nazwy – programy pozwalające odczytać zawartość tych plików.
Rebe
Dodano
08.05.2005 13:52:04
Panowie! Pewnie macie rację co do tego pliku , źe się odbudowuje. Zasugerowałam się tym iź u brata na kompie jak chcę wyczyścić katalog temp to idzie bez problemu wszystko, u mnie nie chce czyścić bo ciągle jakieś pliki "index.DAT" są w uźyciu. Moźe naiwne pytanie, ale czy jest jakaś moźliwość odczytania z czym są powiązane te pliki ( tak dla mojej babskiej ciekawości). Dzięki za zainteresowanie.
Pozdrawiam
marika
Dodano
08.05.2005 12:34:56
A to, źe ten plik jest "pusty" to pies ?
marika – plik "się usuwa" . tyle, źe jest automatycznie tworzony ponownie. Jego wielkość – te 32KB wskazuje , źe zawartość w nim "odłoźona" zostąła usunięta.
Jeźeli nie iwerzysz to .... pobuszuj w internecie i zobacz jaką iwelkośc ten plik będziem iał. Potem skorzystaj z jakiegoś usuwacza i sprawdź – po restarcie czy nie zmieniła się ona to takiej jak na screenie.
Jeźlei tak to masz pewność, źe program czyszczący działa.
Rebe
Dodano
08.05.2005 12:12:49
Powoli aczkolwiek głupieje.
Odpal konsole odzyskiwania i wydaj polecenie:
rd /s /q "C:\Documents and Settings\Jacek\Ustawienia lokalne\Temp"
Bobi
Dodano
08.05.2005 12:03:49
Dodaje screena tego czegoś.
marika
Dodano
08.05.2005 11:24:37
Bobi chyba się poddam, jestem po "zrebootowaniu" a one nie odpuszczają, to jest wręcz niemoźliwe.
marika
Dodano
08.05.2005 11:18:51
marika:
Killbox teź pokazuje iź ten plik nie będzie usunięty.

Oczywiscie zaznaczyłas zeby usunał po reboot'cie systemu ??
Bobi
Dodano
08.05.2005 11:08:33
Killbox teź pokazuje iź ten plik nie będzie usunięty. Jeszcze spróbuje z tym plikiem do autostartu. Dzięki.
marika
Dodano
08.05.2005 11:05:38
Otworz sobie notatnik i wklej do niego:
rd /s /q "C:\Documents and Settings\Nazwa_konta\Ustawienia lokalne\Temp

Zmien sciezke jesli to nie ta oraz wstaw swoją nazwe uzytkownika/konta
Zmien rozszerzenie na *.bat i taki pliczek wsadz do autostartu.
Teraz tylko reset i powinno być po sprawie.
Jesli sie nie uda to uzyj Killboxa
Bobi
Dodano
08.05.2005 10:58:06
Śliczne dzięki za udzielone mi porady, stosowałam wszystko co tu napisaliście i niestety bez rezultatu. Pościągałam programy czyszczące, próbowałam w trybie awaryjnym. zabiłam explorera (teź wyskoczyło,źe pliki są w uźyciu), jedynie nie bardzo wiem jak się zabrać do tego skryptu. Nie wiem czy obecność tych plików na coś wpływa, na razie nie zauwaźyłam by mi w czymś przeszkadzały ale jest to dla mnie denerwujące, źe nie mogę sobie z tym fantem poradzić. Gdyby były jeszcze jakieś sugestie to chętnie skorzystam.
marika
Dodano
08.05.2005 08:19:31
owe pliki index.dat to "baza danych" ze spisem plików tymczasowych itd explorera. Dopuki explorer będzie uruchomiony to nie usuniesz tych plików. Jedyne co moźesz zrobić to usunąć ich zawartość jakimś super trialem :lol: do czyszczenia kompa, co moźna zresztą zrobić w opcjach przeglądarki (usuń/pokaź pliki)

3 magiczne klawisze + zabij explorera + usuń te pliki + uruchom explorera

Moźesz dać skrypt usuwający indexy do autostartu np do kluczy
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\Setup

tak źeby explorer nie zdąźył się dobrać do swojej bazy danych, Ale jeśli te pliki są mniejsze niź kilkaset kB to tylko je opróźnij w opcjach IE
sapero
Dodano
08.05.2005 02:19:56
Spróbuj programem CleanUp jest najlepszy.Czyści pliki tymczasowe których nie da sie usunąć.
kalasty
Dodano
07.05.2005 23:03:48
marika – odpal system w awaryjnym z wierszem poleceń i walnij:
RD /S /Q "C:\Documents and Settings\Nazwa_konta\Ustawienia lokalne\Temp"
RD /S /Q "C:\Documents and Settings\Nazwa_konta\Ustawienia lokalne\Temporary internet files"
Bobi
Dodano
07.05.2005 16:25:51
marika
Dodano:
07.05.2005 12:58:53
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2