Problemy przy instalacji XP

Witam od razu powiem, że jestem tutaj nowy i przychodzę z takim problemem. Od jakiegoś czasu biorę sobie jakieś kompy do naprawy w celu nauki do domu no i dzisiaj trafiło mi się coś czego nie potrafię na prawdę nawet uruchomić. Ktoś przy kompie kiedyś grzebał i odpalił instalator windows i po włączeniu komp chwile sobie chodzi dochodzi do momentu teraz instalator się uruchomi następuje ponowne uruchomienie i pojawia się już okno za ile minut się zainstaluje windows a chwilę później wyskakuje coś takiego : Potrzebny jest blik 'asms' z dysku CD-ROM SP2 Windows XP i podstawia się kopiuj pliki z globalroot/device/cdroom0/i386 I dwa przyciski do wybrania ok i anuluj... tyle że ani myszka nie odpowiada, klawiaturą też nic się nie da zrobić a w cd romie siedzi odpowiednia płyta. I pytanie co z tym zrobić? :)

Odpowiedzi: 3

No i ? Ty nie miałeś sprawdzać metody z jakimś innym systemem - ty miałeś sprawdzić czy masz rzeczony katalog dostępny na płycie ....
Veers
Dodano
04.03.2010 00:51:05
Tzn. tak z tamtych to najbardziej by mi pasowała ta z płytką windows ME bo taką mam, W ogóle teraz zaobserwowałem jedną rzecz gdy wyjąłem płyte z XP i wsadziłem ME to nie mogłem odpalić menu bootowania ani F2 ani F10 ani F12 ani F8 nie zaskoczyło... A po dłuższej chwili włączył się monit xp do sprawdzania dysku i znalazł że 4 segmenty rekordów pliku są nie do odczytania.
P4ul
Dodano
03.03.2010 19:08:36
[quote=P4ul]... a w cd romie siedzi odpowiednia płyta. I pytanie co z tym zrobić? :)[/quote] Czy aby na pewno ? http://support.microsoft.com/kb/311755/pl -> metoda nr 3
Veers
Dodano
03.03.2010 09:59:54
P4ul
Dodano:
02.03.2010 21:49:20
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1