Problemy po aktualizacji
Pobrałem ostatnio pakiet aktualizacje KB922819, KB923191, KB923414, KB924191, KB924496 i mam dziwny problem a to taki ze gdy wkladam jaką kolwiek płyte do DVD/CD z momenten rozpoczecia czytania płyty mam restart komputera(czarny ekran i ponowne ladowanie systemu). Przywrocilem system z przed aktulizacji i wszystko bylo ok. wiec wykluczam problemy z DVD. Wyłączylem "automatyczne uruchomienie ponownie" ale to nie przynosi skotkow(tak przynajmniej bym wiedzial jaki błąd tkwi w systemie). W tym monencie ratuje sie wyłaczeniem automatycznych aktualizacji systemu co niezbyt mnie zadowala. Obawiam sie uszkodzenia twardzego dysku bo puki nie wyciagne płyty z DVD mam non stop restart zanim zaladuje sie system i ze tak powiem komputer szaleje.
Co z tym zrobic? Pomocy.
Odpowiedzi: 2
Chyba moje zachwalanie poszlo w eter i problem powrócil takie same obijawy jak wczesniej. Naszczescie mam dwa kompy jeszcze zostal do sprawdzenia naped DVD. Pogmeram w tym jutro. Ale zadziwia mnie to ze DVD reseruje kompa, zrozunie nieczytanie plyt ale z e robi reset. szczena mi opada Niby markowe LG. Wywalam laty dziala ok. o co chodzi?
bede wdzieczny za pomoc.
(konczom mi sie pomysly co z tym dalej)===>DVD=SMIETNIEK
-
Dzieki za opieprz sprawdzalem łaty usuwajac je kolejno co nic nie dalo. Wkoncy sie wkurzylem i podpiolem DVD i HDD na jedna tasme i wszystko gra. Wiec albo druga tasma uszkodzona lub port. Tak czy owak dzieki. Zachowalem sie jak lamer.(Nie przypuszczalem ze to tasma lub port tak nagle wysiadł)
<p>Z tego drugiego komputera podmień do testów zasilacz.Możliwe że reset spowodowany jest usterką zasilacza w tym pierwszym komputerze.</p><p>IMO jeśli jak twierdzisz, reset następuje przed załadowaniem systemu, to przyczyn należy szukać w sprzęcie , a nie w aktualizacjach i samym systemie.. </p>
<p>Nie odpowiedzialem wczesniej bo posypal mi sie system ale juz gnam na ech (nowym :/) rozgrzebalem caly komp na czesci, kręce pokolei i przekladam czesci to tu to tam. Juz myslalem ze uwalila mi sie pamiec( 2godzinna stabilnosc kompa po wyjeciu jednej kosci) po czym na powrot wkladanie płyty w DVD dalo taki sam skutek. Podmienilem DVD na CD z 2 kompa zadzialalo tak samo 2 godz spokoju i reset. Juz mnie brala kur.. tra tata rozebralem kompa na czesci pierwsze wymienilem wkladki na silikon. Nic nie dalo CD resetuje komputer troche wolniej, znaczy zdolalem wgrac system po calym dniu resetow(resety uwaliły mi partycje). Ale wymacalem wszystkie kulery od grafiki grzeje sie prawie do niemozliwosci (GForce 5200) normalnie parzy. Dym nie leci funkcjonuje juz caly dzien wiec to chyba norma dla tej karty (bez wiatraka). Sprawdze jeszcze pomysl z zasilaczem (dzieki za podpowiedz) Jak mi juz nic nie podpowiecie to chyba czeka mnie wymiana płyty albo wizyta u specjalisty co dodatkowo pociagnie mnie po kieszeni. Gdyby to komus pomoglo to athlon 2500XP, płyta ASRock, GForce 5200FX.... Procesor prawie zimny tak samo uklad SiS z kulerem. Wszystkie testy poprawne chyba ze macie jakies programy, linki inne do sprawdzania płyty i podzespołow. Bede wdzieczny</p><p> </p><p>Z gory dziekuje za pomoc</p>