Problem
Witam!
Od jakiegoś czasu zaczął mi się pojawiać niebieski ekran.
PAGE FAULT IN NON PAGED AREA oraz STOP 0X08E.
Odinstalowałem sterowniki do karty graficznej i jak narazie działa...
Od jakiegoś czasu zaczął mi się pojawiać niebieski ekran.
PAGE FAULT IN NON PAGED AREA oraz STOP 0X08E.
Odinstalowałem sterowniki do karty graficznej i jak narazie działa...
Odpowiedzi: 10
Wszystkie błędy –a z tego co pamiętam i w powiązaniu z ntfs.sys są w archiwum, albo teź znajdziesz tam odesłanie do stron z KB Microsoftu z opisami co zrobić i jak usunąć.
Przerób prosze tę część forum i dopiero, gdy dalej będziesz bez rozwiązania napisz ponownie, podając przy okazji ,z krótych rozwiązań – o wyjaśnienai MS chodzi – korzystałeś.
Tak bedzie sensowniej.
PS.
Te 60 stopni na procesorze to troche duźo – nie niebezpiecznie, ale jednak.
Przerób prosze tę część forum i dopiero, gdy dalej będziesz bez rozwiązania napisz ponownie, podając przy okazji ,z krótych rozwiązań – o wyjaśnienai MS chodzi – korzystałeś.
Tak bedzie sensowniej.
PS.
Te 60 stopni na procesorze to troche duźo – nie niebezpiecznie, ale jednak.
I działa do dziś... Nie wiesza się...
SLAY3R:
U mnie jak padła pamięć to były podobne objawy. A źeby było śmieszniej to memtest nic nie wykrywał.
No to mieliśmy podobny problem :)
PS
Gdzie mojego avatara wcięło :roll:
To źe miesiąc temu działała, nie znaczy źe dzisiaj teź jest tak samo sprawna.
U mnie jak padła pamięć to były podobne objawy. A źeby było śmieszniej to memtest nic nie wykrywał.
Mam MemTesta, leźy obok mnie. Z tym, źe zapomniałem zasilania od dyskietek podłączyć, jutro sprawdzę pamięć. Akurat wątpie, bo sprawdzałem kość miesiąc temu, jest nowa i działa bez zarzutu.
Sciągnij memtest86 i przetstuj ram.
Podejrzewam właśnie ten komponent.
Podejrzewam właśnie ten komponent.
Wiesz... Robię tak od ponad roku i jakoś działa.
hmm, genialny pomysl na spalenie ktorej z czesci komputera. najlepiej szczelnie zapchac wentylator i przykryc jeszcze jedna kołdrą i czekać z woda ...
Tak, wiem.
Teraz wyskoczył STOP 0x50
Potem IRQL NOT LESS OR ERQUAL
Przy okazji błąd NTFS.sys
i na koniec STOP 0x0a...
To chyba nie grafika. Teraz odkręciłem procesor. Moźe to to... Dodam jeszcze, źe zawiesza się właściwie tylko nocą, kiedy z racji wydzielanego hasału 'ocieplam' budę kołdrą, źeby było ciszej.
Temperatury:
Procesor: 60
Płyta: 46
Teraz wyskoczył STOP 0x50
Potem IRQL NOT LESS OR ERQUAL
Przy okazji błąd NTFS.sys
i na koniec STOP 0x0a...
To chyba nie grafika. Teraz odkręciłem procesor. Moźe to to... Dodam jeszcze, źe zawiesza się właściwie tylko nocą, kiedy z racji wydzielanego hasału 'ocieplam' budę kołdrą, źeby było ciszej.
Temperatury:
Procesor: 60
Płyta: 46
Nie chce sie czepiac ale w google sa opisane i rozwiazane takie bledy.
Strona 1 / 1