PROBLEM~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie mam na kompie zadnego pliku REGEDIT o wyskakuja mi jakies bledy rejestru... a w dodatku komputer nie chce czytac recovery cd... :–((
prosze o pomoc

Odpowiedzi: 13

hm.. jesli F8 nie uruchamia tej konsoli bootowania to widocznie jakiś inny przycisk za nią odpowiada... spróbuj jeszcze przyciskiem F12
ŚwIeRsZcZ
Dodano
20.06.2005 15:47:30
ehhh klikasz w takim razie DELETE (przy ekarnie bootowanie i wchodzisz do biosu) teraz tam szukasz czegos takiego jak : PRIMARY MASTER wybierasz to i ustawiasz naped CD–ROM wychodzisz z biosu i nie ma rady ale komputer musi odpalic sie z plyty cd :/ tylko pamietaj ze pozniej musisz znowu zmienic na swoj dysk twardy bo tak to za kazdym razem bedzie wchodzilo do instalacji windowsa
ŚwIeRsZcZ
Dodano
20.06.2005 15:43:05
to nie dziala... :–((
sprawdzilam wszystkie opcje... ale nie pojawia sie nic takiego jaknapisales... owszem pc chce uruchamiac win awaryjnie,ale to nie naprawia bledow ani nie formatuje mi dysku...
plyty restartujacej dalej nie chce mi czytac...
no i co dalej???
prosze o pomoc
Mili
Dodano
20.06.2005 15:37:07
to nie dziala... :–((
sprawdzilam wszystkie opcje... ale nie pojawia sie nic takiego jaknapisales... owszem pc chce uruchamiac win awaryjnie,ale to nie naprawia bledow ani nie formatuje mi dysku...
plyty restartujacej dalej nie chce mi czytac...
no i co dalej???
prosze o pomoc
Mili
Dodano
20.06.2005 15:37:07
a więc tak: wkładasz płytke windowsa do napędu CD , robisz restart (taki przyciska na obudowie bądź komenda START – WYŁĄCZ KOPMUTER – URUCHOM PONOWNIE. Teraz, podczas uruchamianie pojawi się okno BIOSU (ładowanie, sprawdzanie ramu itp.) wówczas klikasz F8 i powinna Ci się wyświetlić konsola w której bedziesz mial do wyboru m.in. TWÓJ TWARDY DYSK , NAPED CD–ROM , DYSKIETKA, w twoim przypadku wybierasz CD–ROM (musisz miec wlozona plyte XP do napedu i klikasz ENTER, dalej postepujesz ze wskazowkami na ekranie...
ŚwIeRsZcZ
Dodano
20.06.2005 13:52:23
Sprawdz sobie w BIOSie czy ktos lub cos nie przestawilo Ci botowania – ustaw na CD.

Z kopii przywraca sie tak –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545 ale najpierw trzeba uruchomic komputer z plyty i wejsc do konsoli.

Jaki dokladnie komunikat pokazuje system ?
System masz na FAT32 czy NTFS ?
EL NINO
Dodano
20.06.2005 13:28:54
Sprawdz sobie w BIOSie czy ktos lub cos nie przestawilo Ci botowania – ustaw na CD.

Z kopii przywraca sie tak –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545 ale najpierw trzeba uruchomic komputer z plyty i wejsc do konsoli.

Jaki dokladnie komunikat pokazuje system ?
System masz na FAT32 czy NTFS ?
EL NINO
Dodano
20.06.2005 13:28:54
plyta jest bootowalna bo juz kilka razy z niej przywracalam system, ale tym razem nie chce sie uruchmic, nie wiem czemu
mowisz ze kazdy ma kopie... gdzie??
ja nie mam pojecia o komputerze, ja go tylko uzywam... :–/
czytalam gdzies, ze system mozna jakos zrestartowac recznie...
prosze cie pomoz mi
Mili
Dodano
20.06.2005 12:51:58
1. Masz kopie. Kazdy je ma.

3. Dlaczego nie chce ? Plyta nie jest botowalna czy tez w BIOSie nie jest ustawione botowanie z CD–Romu ?

Probowales uruchomic komputer awaryjnie z ostatnia dobra konfiguracja ? Przyracanie systemu tez pewnie wylaczone po poradach "fachowcow" ?
EL NINO
Dodano
20.06.2005 12:43:52
1. Masz kopie. Kazdy je ma.

3. Dlaczego nie chce ? Plyta nie jest botowalna czy tez w BIOSie nie jest ustawione botowanie z CD–Romu ?

Probowales uruchomic komputer awaryjnie z ostatnia dobra konfiguracja ? Przyracanie systemu tez pewnie wylaczone po poradach "fachowcow" ?
EL NINO
Dodano
20.06.2005 12:43:52
A dokladnie jakie bledy? Albo podaj tresc, albo zrob zrzut PrintScreenem, wrzuc na imageshack.us i podaj tu linka.
na slepo to moge powiedziec, ze moze warto by przywrocic rejestr z kopii (o ile go w ogole masz ). Mozliwe tez, ze dysk trzeba chkdskiem z odpowiednim parametrem potraktowac, bo rejestr moze byc urywany.
Co to znaczy: nie czyta recovery? Co dokladnie masz na mysli?
Ad@$
Dodano
19.06.2005 23:17:07
ok, nie ma sprawy... po prostu mam juz dosc, bo siedze caly dzien nad kompem i nic...
pojawia sie komunikat ze sa bledy w rejestrez windows, ze nie ma regedit, i w dodatku nie czyta recovery... czy jest na to jakis sposob?????
prosze bardzo o pomoc
Mili
Dodano
19.06.2005 23:13:10
To moze i nie najlepszy sposob na odpowiedz, ale przed zalozeniem tematu moze warto by sie z tym zaznajomic.
Ad@$
Dodano
19.06.2005 23:07:36
Mili
Dodano:
19.06.2005 23:06:22
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1