Problem!!!
Witam wszystkich!
Mam problem,poniewaz dzisiaj robilem porzadki na kompie-formatowanie,instalowanie systemu itd...
Wszystko niby przebiegalo tak jak zwykle, ale...teraz komputer wlacza sie tylko, gdy plyta z windowsem jest w cdromie.Jesli jej nie ma wyskakuje dwa razy: "Boot from cd:",a potem "Nvidia boot agent(...)" a nastepnie komputer zamiera i nic sie nie dzieje...Kiepsko sie na tym znam,ale nigdy wczesniej nic takiego mi sie nie zdarzylo.Prosze o pomoc!!!
Pozdrawiam!
Odpowiedzi: 2
Nie uzywam ani raid ani sata.Jesli chodzi o kolejnosc bootow to probowalem roznych wariantow, ale to wszystko na chybil-trafil bo srednio sie na tym znam....Dziekuje za odpowiedzi i prosze o dalsza pomoc.Pozdrawiam!!!!
P.S.Calkiem sporo przeszukalem na forum (nie cale ale i tak duzo:) i nic nie znalazlem-wiec -zeby nie bylo- ze tak bez walki oddalem pole;)
-
<div>Wątpię czy to taki związek.</div><div></div><div> A jak jest ustawiona kolejność bootowania w BIOS-ie - powrót do startu z HDD jako pierwszego był?</div><div>W archiwum jest co najmniej kilka podobnych tematów ( o niemożliwości startu bez płyty ), ale że jestem leniwy to nie będe ich szukał.</div>
<p>Podaj co to za plytę główna tam masz. </p><p> </p><p>I od ręki - zapoznaj się z regulaminem forumowym - zwłaszcza ten fragment o nazywaniu tematów.</p>
Plyta to MSI K7N2 Delta2.A co do tematu to faktyczie pozniej zorientowalem sie zeby nie siac takiej paniki jak 'pomocy','problem'itp-niestety juz po czasie;)
Prawdopodobnie przy instalacji systemu nie wyciagnales plyty z napedu, lub nie zmieniles sekwencji botowania przy pierwszym restarcie komputera. <br />W konsoli odzyskiwania moze jaki bootcfg /rebuild ?<br />