[Problem] Znikło Obraz - mapa bitowa z [Nowy]
Wcześniej było ale dziśiaj zainstalowałem nowy program od Gif-ów i patrze znikło mi /PPM>Nowy>Obraz - mapa bitowa/
przeszukałem rega i znalazłem to w regu od kolegi porzyczyłem ten plik z rega i za każdym razem kiedy to użuje to mi się pojawia i po paru sekundach znika
Odpowiedzi: 2
Co to za program zainstalowałeś ?? Ściągnij regmona - może zobaczysz co kasuje klucz.
Opcja troche do bani i raczej ostateczna - wrzucić klucz i zabrać do niego uprawnienia.
Eytor rejestru:
Dodajesz ShellNew do danego rozszerzenia i tak np. dla *.cdr (Corel) :
Szukasz w kluczu .cdr
HKEY_CLASSES_ROOT\.cdr
Jak znajdziesz dodajesz nowy klucz ShellNew
i zapis powinien wygladac tak:
HKEY_CLASSES_ROOT\.cdr\ShellNew
w prawym oknie jak klikniesz na ShellNew zobaczysz :
"Domyślna" = ""
dodajesz wartośc "NullFile" = ""
lub "FileName" = konkretny plik np. xxxx.cdr
To podałem na przykladzie Corela, Ty sobie wykonaj w/w swojego uznania
Dodajesz ShellNew do danego rozszerzenia i tak np. dla *.cdr (Corel) :
Szukasz w kluczu .cdr
HKEY_CLASSES_ROOT\.cdr
Jak znajdziesz dodajesz nowy klucz ShellNew
i zapis powinien wygladac tak:
HKEY_CLASSES_ROOT\.cdr\ShellNew
w prawym oknie jak klikniesz na ShellNew zobaczysz :
"Domyślna" = ""
dodajesz wartośc "NullFile" = ""
lub "FileName" = konkretny plik np. xxxx.cdr
To podałem na przykladzie Corela, Ty sobie wykonaj w/w swojego uznania
-
Pomogło ale na pare minut =( i potem znowy znikło zmanieałem też w ShellNew gdzie indziej gdzie są podane wszystkie te *.rar i inne ale ten Obraz - mapa bitowa znikło =(
Strona 1 / 1
<P>1. GIF Animator 5</P> <P>2.Ściągnołem ten program regmon ale sprawdzałem pod 'Obraz - mapa bitowa'</P> <P>i nic sensownego nienalazłem</P> <P>21561 8.91154766 regedit.exe:788 SetValue HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Discardable\PostSetup\ShellNew\Obraz - mapa bitowa SUCCESS 00 00 00 00 00 00 00 00 ... <BR>.</P> <P>.</P> <P>.</P> <P>57232 22.42592812 explorer.exe:3844 EnumerateValue HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Discardable\PostSetup\ShellNew\Obraz - mapa bitowa SUCCESS 00 00 00 00 00 00 00 00 ... <BR></P>