Problem ze stylami

Jestem tu nowy wiec witam wszystkich! Mam problem otóż wszedłem na tą strone i zobaczyłem że są tutaj fajne style i kompozycje do XP wiec chciałem sobie sprawic takie oczywiscie nie wiedziałem jak to sie instaluje wiec wszedłem w ten link http://www.centrumxp.pl/Home/304,1,Jak_zainstalowa%C4%87_skiny.aspx po przeczytaniu tego artykułu zrobiłem tak jak jest tam napisane z paczowałem system tym gównem i teraz cały system mi sie spieprzył sory za słowa ale bez jaj jak dajecie artykuły to róbcie je bezpieczne a nie takie że psują system teraz nie dośc ze po tym szajsie wywala mi błąd rundll32.exe to jeszcze nie m9ge zadnego stylu zadnej kompozycji ustawic i nie moge sie pozbyc tego problemu probowałem juz na rozne sposoby ale nie daje rady wiec skoro ten artykul jest na waszej stronie wiec powinniscie mi pomoc do tego pousuwalo mi tym gownianym pathem wszystkie style jakie mialem zostaly jedynie te z windows klasyczny czyli 98 i tylko on dziala a reszty nie moge wlaczyc gdy proboje domyslny styl wybrac taki jak Windows XP styl niebieski to wywali mi to: [img]http://i34.tinypic.com/2i10552.jpg[/img] A gdy daje OK: [img]http://i37.tinypic.com/2j3jl6u.jpg[/img] A gdy proboje ustawic styl z waszej strony: [img]http://i34.tinypic.com/mc3pqq.jpg[/img] I to wszystko przez ten wasz artykuł psuje ludzią systemy i tyle i jakis gowniany path!!! Pomóżcie mi pls to naprawic. Odwrocic jakos tak jak było przed spathowaniem systemu.

Odpowiedzi: 20

Ja już nie wiem co mogę więcej dodać, przecież wszystko już zostało napisane! Widzisz mój przedostatni post? Przeczytałeś go w całości? Widzisz w nim link? Przeczytałeś tekst który się pod nim kryje? Jeżeli odpowiedź na którekolwiek z tych pytań brzmi nie, to... ja już więcej nie powiem.
Bobi
Dodano
12.10.2008 13:55:38
Dobra ja też odzyskałem Lune i mam Windows classic mam SP3 ale pytanie co mam zrobic i jak zeby mi dzialaly kompozycje na tej stronie ? np BlackXP ?
vinnie55
Dodano
12.10.2008 12:05:00
dziękuje za wskazówki ... program działa b.dobrze i jest super ... teraz ciesze się stylowym skinem blackXP ... i innymi :)
darlap
Dodano
09.10.2008 23:25:38
Proszę bardzo, tu masz opis: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=7&t=261335 W tekście nie ma informacji o wersji uxtheme, więc dla pewności ściągnij tą z mojego linka gdzieś w poprzednich postach, a resztę instrukcji wykonaj normalnie.
Bobi
Dodano
08.10.2008 01:38:58
zrobiłem jak poleciłeś i super udało się . Luna działa ... Jestem laikiem więc proszę mi wytłumaczyć co mam zrobić z pobranymi plikami od wybranego skina. Czynności które wykonywałem dotychczas to wypakowywanie biblioteki ze skinem do folderu c:/windows/resources/thems i kliknięcie dwukrotnie na plik z rozszerzeniem msstyles. Windows przenosił mnie do właściwości pulpitu ale dalej nic się nie da zrobić bo po kliknieciu zastosuj zmianę kompozycji system zamienia się w klasyczny windows z tą różnicą że da się wrócić od razu LUNE ...
darlap
Dodano
07.10.2008 22:03:15
Podałem Ci bibliotekę do ściągnięcia. Podmieniasz dll w system32 i dllcache.
Bobi
Dodano
07.10.2008 19:02:50
skoro ten paczer 2.0 wywala mi Lune to może spróbować z nowszym ... słyszałem o 5 . może on zadziała poprawnie na moim systemie z sp3 i będe mógł w końcu zmieniać kompozycje i style ? prosze o porade co powinienem zrobić aby było dobrze. nie chce instalować tego programu Style XP ?
darlap
Dodano
07.10.2008 00:42:01
luna jest z powrotem ... mam to co przed wgraniem pacha . dziękuje
darlap
Dodano
06.10.2008 23:08:04
Restrykcję rejestru masz ewentualnie zdjąć, a nie zastosować. [url=http://www.centrumxp.pl/Uaktualnienia/8500,Uxthemedll_dla_Windows_XP_SP3.aspx]Ściągnij[/url] uaktualniony uxtheme i podmień go w system32 i system32/dllcache
Bobi
Dodano
06.10.2008 20:23:30
postanowiłem zastosować restrykcje rejestru http://www.centrumxp.pl/WindowsVista/1798,1,Przywrócenie_Luny_po_zaaplikowaniu.aspx ponieważ podmienianie pliku uxtheme.dll z wierszu polecenia w trybie awaryjnym na profilu administrator nie dało nic . Informacja jaką otrzymałem to "plik docelowy nie jest katalogiem" i to wszystko. W próbie restrykcji rejestru okazuje się że klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer u mnie w systemie nie istnieje wogóle, więc próżno mi szukać tam wartości DWORD o nazwie ClassicShell, natomiast klucz HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ owszem jest na swoim miejscu ale nie ma tam wartości DWORD o nazwie ClassicShell... Prosze o zrozumienie i pomoc co zrobić w takim przypadku ... Co powinienem zrobić ?
darlap
Dodano
06.10.2008 01:54:06
Witam serdecznie! Jestem nowy na forum a zarejestrowałem się tylko dlatego że po wgraniu pacza z waszej stronki wysypał mi się styl WinXP ... widocznie to wszystko przez SP3 bo mam ten sam problem jak kolega który założył tego posta. Próbowałem skopiować plik z C:\...\i386 do ...\system32 i momencie kopiowania wyświetla się alert o tym ze nie można tego zrobić bo plik jest używany przez inną osobę lub program... Prosze o pomoc ... nie chciałbym z powodu takiej błahostki przywracać systemu. Jak w inny sposób skopiować ten plik?
darlap
Dodano
05.10.2008 20:33:12
Spoko ale ja chce miec wiecej kompozycji niz tylko luna i windows classic a jak to zrobic ? bo Style XP probowalem a nie dziala bo cos tam pisze ze nie mam takiej wersji Windowsa na ktorej ten progs dziala jak zrobic zeby miec taka wersje co tam pisze i czy sie da ?
vinnie55
Dodano
05.10.2008 10:59:47
http://www.centrumxp.pl/WindowsVista/1798,1,Przywr%C3%B3cenie_Luny_po_zaaplikowaniu.aspx
Bobi
Dodano
03.10.2008 21:00:51
A mam prośbe czy mógłby ktos dac ten plik do podmiany ale zpathowany dobrze w ktorym dzialaja wszystkie style i wizulacje ? na krzysiek450@interia.pl albo tu ok ?
vinnie55
Dodano
03.10.2008 18:52:38
Pisalem żebyś włączył wyszukiwanie ukrytych plików i folderów. To jest ukryty katalog. Dobra. Wysłałem ci na maila tą bibliotekę. Zastąp ta swoją z system32...
Aves81
Dodano
03.10.2008 01:29:25
Jest pewne rozwiązanie. Musisz wyszukać pewien plik on jest ukryty. Więc musisz właczyć funkcję wyszukiwanie ukrytych plikow i folderów w ustawieniach wyszukiwania. W samą wyszukiwarkę wpisz uxtheme.dll. Pokaże sie kilka wyników. Kliknij prawym myszy na tym który jest w folderze C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 i wybierz kopiuj. Następnie otówrz folder C:\WINDOWS\system32 i z prawokliku wybierz wklej (musisz zastąpić nim ten skopany przez patch. Teoretycznie powinno się dać podmienić. Teoretycznie bo nie wiem napewno. Następnie zrestartuj.
Aves81
Dodano
03.10.2008 01:10:47
  • vinnie55 03.10.2008 01:19:23

[quote=Aves81]Jest pewne rozwiązanie. Musisz wyszukać pewien plik on jest ukryty. Więc musisz właczyć funkcję wyszukiwanie ukrytych plikow i folderów w ustawieniach wyszukiwania. W samą wyszukiwarkę wpisz uxtheme.dll. Pokaże sie kilka wyników. Kliknij prawym myszy na tym który jest w folderze C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 i wybierz kopiuj. Następnie otówrz folder C:\WINDOWS\system32 i z prawokliku wybierz wklej (musisz zastąpić nim ten skopany przez patch. Teoretycznie powinno się dać podmienić. Teoretycznie bo nie wiem napewno. Następnie zrestartuj.[/quote] Jest problem bo nie mam takiego folderu jak ten: C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 A w wyszukiwarce znajduje mi tylko ten plik co jest w tym folderze C:\WINDOWS\system32 a może bys mi wyslal ten plik nie spathowany oryginalny i ja bym go sprobowal podmienic.?

No właśnie chodzi o to żeby odwrócić jakoś efekt tego gównianego patcha swoja droga nie polecam go nikomu szajs nad szajsy nie wiem Aves81 spróbuj jakoś dojść do tego jak to naprawić bo kurcze nie mam ochoty ponownie robic formata bo dopiero co robiłem ;/ Jak będziesz miał coś na mysli to napisz tu. PS: Dalej nic z tego wywala caly czas blad taki jak na screenach a jak proboje zatwierdzic domyslny wyglad WINDOWS XP to wywala blad rundll32.exe ehh chyba znow bede musial robic formata przez ten gowniany path ;/ Aha moj system to Windows XP Pro SP3 PL
vinnie55
Dodano
03.10.2008 01:05:12
Sprawdź czy działa już zmiana kompozycji (raczej wątpię ale spróbowac trzeba). Jeśli nie to trzeba odwórcić zmiany wprowadzone przez patch. Najprostszy sposób to chyba przywracanie systemu ale zapewne juz tego próbowałeś bo to najoczywistsze rozwiązanie. Jak zrobić to inaczej nie wiem bo nie mam bladego pojęcia jakich zmian ten syf dokonuje na komputerze. Ale podłubię trochę może się dowiem....
Aves81
Dodano
03.10.2008 00:56:59
DObra wypakowałem tam gdzie napisałes zrobic restart czy co ?
vinnie55
Dodano
03.10.2008 00:51:18
Dostaniesz mój plik z mojego komputera i nic w nim nie ruuszaj. Tylko przeczytaj instrukcję.
Aves81
Dodano
03.10.2008 00:44:49
vinnie55
Dodano:
02.10.2008 20:06:37
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2