Problem ze sterownikami

Czy istnieje jakis program ktory rozpoznaje do czego dany sterownik nalezy (czy np. do dzwieku czy karty graficznej) bo nieraz mi wyskakuje blue screen i jest podana nazwa sterownika ktory spowodowal blad, a zabardzo sam nie potrafie rozpoznac do czego nalezy ten sterownik, a moze jest jakies inne rozwiazanie?? prosze o pomoc– dziekuje :)

Odpowiedzi: 7

Nie tylko zły, ale b.zły.
Usuniesz jedne plik i w konsekwencji urządzenie w ogóle nie edzie działac.
Lepiej – gdy juź ustlaisz co to za sprzęt – odinstaloewać sterownik.
Albo przez oplet w menagerze sprzetu, albo jakimś programem dla teog celu stworzonym – np. drivercleaner – to przykładowa nazwa i wgrać inną wersję.
Czasem jest i tak, źe problemem nie jest sam sterownik,ale gniazdo PCI, w któym karta się znajduje i po przęłoźeniu – mimo uźycia tych samych driverów , problem ginie.
Bywa jednak i tak, źe trzeba i kartę przęłoźyć i sterownik zmienić.
Rebe
Dodano
19.11.2004 13:22:24
A czy moge np. odszukać dana nazwe sterownika co powoduje blad i recznie usunąć i to powinno zalatwic problem czy raczej to zly pomysl :):)??
Chiconyy
Dodano
19.11.2004 13:17:57
Chiconyy:
Zgadam sie, ale teraz mi tylko o to chodzi jak przyporzadkowac nazwe sterownika do okreslonego sprzetu lub oprogramowania?

Jak sam nie skojarzysz to i inaczej cięźko będzie.
Rebe
Dodano
19.11.2004 13:09:14
Zgadam sie, ale teraz mi tylko o to chodzi jak przyporzadkowac nazwe sterownika do okreslonego sprzetu lub oprogramowania?
Chiconyy
Dodano
19.11.2004 13:07:11
Z reguły powinno się łączyć plik i błąd – tak jak masz to pokazane np. tu:
http://www.it–faq.pl/DesktopDefault.aspx?tabid=26&frmView=ShowPost&PostID=1137
Rebe
Dodano
19.11.2004 12:36:48
Np win32.sys
Nie chcialbym za kazdym razem umieszczac nowego posta na forum wiec pomyslalem ze moze jest jakis taki programik, albo jak samemu rozpoznawac te nazwy ??
Chiconyy
Dodano
19.11.2004 12:30:39
Chiconyy:
.... a moze jest jakies inne rozwiazanie??

Nazwa pliku w google :P
Rebe
Dodano
19.11.2004 12:22:28
Chiconyy
Dodano:
19.11.2004 12:14:42
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1