Problem ze sterownikami USB 2.0 na Win Xp z sp2
Pomocy ! Własnie przywizł mi koles nowego Winodwsa XP wraz z Sp2. I teraz nie mam sterowników do USB 2.0 jak szukam czegos na google to wszędzie pisze zebym wgrałs SP1 no to wgrywam ... nie da sie pisze źe juz jest zainstalowany nowszys SP. Pomoc ! Bede wdzięczny za jak najszybasza odp ! :(
ps. Fajne macie to forum :]
ps. Fajne macie to forum :]
Odpowiedzi: 8
Juz jest Wszystko OK. Okazało sie ze wysttarczyło właczyc i wyłączyc kamere [ było pod USB ] i sie pokazały nagle stery USB :]
Dzeki za zaintresowanie !
Dzeki za zaintresowanie !
SP2 zawiera juz sterowniki USB :!: :twisted: sprawdz inny sprzet USB, napewno bedzie dzialac
Gdyby cos nie tak bylo z portami USB na samej plycie, albo z ich kontrolerem to blad bylby w menadzeze urzadzen, ale przy Kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej lub przy samych koncentratorach USB.
Nie wszystkie urzadzenia pod USB sa PLUG & PLAY wymagaja wlasnych sterownikow.
Nie wszystkie urzadzenia pod USB sa PLUG & PLAY wymagaja wlasnych sterownikow.
Panie neo_piotr
Mi sie wydaje ze znak zapytania przy przy USB Device to nie problem z kontrolerem USB na plycie, tylko masz cos wpiete w port USB i system windows nie ma do tego sterownikow. Brak strownikow do urzadzenia ktore wpioles w port USB, a nie do samego portu USB
Mi sie wydaje ze znak zapytania przy przy USB Device to nie problem z kontrolerem USB na plycie, tylko masz cos wpiete w port USB i system windows nie ma do tego sterownikow. Brak strownikow do urzadzenia ktore wpioles w port USB, a nie do samego portu USB
Spróbuj wgrać najnowsze sterowniki do płyty głównej i jeśli niepomaga to moźesz spróbować z tym – http://www.cdrinfo.pl/download2.php?filename=software/sterowniki/usb2.0_5.1.266.0_winxp_ehci.exe&id=2015020302&baza=soft
Wchodze w start/uruchom/ wpisuje: devmgmt.msc [ menadźer urządzeń ] I w kategori inne urządzenia [ ze znamiek zapytania ] jest USB device ze znaiem zapytanie.
Niewiem co tam instalujesz ale poszukaj nowszej wersji tego programu/driverów i powinno pójść.
System Windows XP z Service Packiem 2 , zawiera juz w sobie takze wszystkie poprawki jakie mial service Pack 1. Wiec i sterowniki USB tez powinny byc zainstalowane. A ze zadam pytanie, skad twoje przypuszczenia ze ci USB nie dziala, czy jakies urzadzenie podpiete pod USB odmawia wspolpracy, jaka masz plyte glowna, jaki chipset ?
Strona 1 / 1