problem ze startem kompa
czasami kom mi niechce wystartowac a dokladniej:..
wlaczam zasilanie komp sie odpala ale sprawdza tylko CD tzn swiatelko przy cd sie zaswieci i nic...tak jakby restart bo gdy wysune tacke to sie wsuwa spowrotem i tak w kulko..monitor w tym czasie sie nawet nie zalaczy..nie wiem co ejst grane....a mam tak ostatnio dosyc czesto a czasami musze prubowac nawet kilkadziesiat razy zanim mi wystartuje :/ wrrrr .... po czym jak juz wystartuje w biosie resetuje sie czestotliwosc zegara procka z 133 na 100 z pamiecia to samo.... duron1.8; 512 dimm 133; ECS k7s5a pro; geforce 256 64mb ram
wlaczam zasilanie komp sie odpala ale sprawdza tylko CD tzn swiatelko przy cd sie zaswieci i nic...tak jakby restart bo gdy wysune tacke to sie wsuwa spowrotem i tak w kulko..monitor w tym czasie sie nawet nie zalaczy..nie wiem co ejst grane....a mam tak ostatnio dosyc czesto a czasami musze prubowac nawet kilkadziesiat razy zanim mi wystartuje :/ wrrrr .... po czym jak juz wystartuje w biosie resetuje sie czestotliwosc zegara procka z 133 na 100 z pamiecia to samo.... duron1.8; 512 dimm 133; ECS k7s5a pro; geforce 256 64mb ram
Odpowiedzi: 2
Często pojawia się ten problem, wg. mnie winę ponosi zasilacz. W tym tygodniu sprawdzę to na kompie znajomych, teź mają taki dziwny problem.
Wredne płyty chorują na tę przypadłość, na początek wymień baterie – na chwile pomagało.
Później obowiązkowo bios jak najnowszy–zleć to serwisowi koszt 20 do 30 zł.
Najsmutniejsze na koniec,albo z tym źyć albo kupić nową płytę – firmową.
Zamień zasilacz na inny i sprawdz.
Później obowiązkowo bios jak najnowszy–zleć to serwisowi koszt 20 do 30 zł.
Najsmutniejsze na koniec,albo z tym źyć albo kupić nową płytę – firmową.
Zamień zasilacz na inny i sprawdz.
Strona 1 / 1