Problem ze stacja dyskietek
Mam problem ze stacja dyskietek. Nie dziala. Co sie stalo?? Nie wiem. Wczesniej dzialala. W kompie nic nie ruszalem, tylko zamiast starego cd–romu podlaczylem nowa nagrywarke. Do tych samych kabli. Nic innego nie ruszalem. W sterownikach tez nic nie robilem. Po prostu wlaczam kompa, chce cos nagrac na dsykietke klikam tam gdzie zawsze, a tam nie ma skrotu do dyskietki (znaczy sie ikonki). Patrze na "Moj komputer" i tam tez nie ma stacji dyskietek. Zerkam na menadzer urzadzen a tam jest napisane "to urzadzeinie dziala poprawnie". Jak to mozliwe?? Gdzie cos moglem namieszac?? Normalnie stacja dyskietek jest podlaczona do kompa, a komp jakby jej nie widzial. Poza tym wczesniej to wszystko dzialalo. Help!
Odpowiedzi: 3
Hm.. znalazlem :) To w biosie cos mialem namieszane, ale dalem tam zeby "zaladowal optymalne ustawienia" i juz dziala. Bystry jestem, nie?? 8)
foitek:
Mam problem ze stacja dyskietek. Nie dziala. Co sie stalo?? Nie wiem. Wczesniej dzialala.
Zajebiście mi się spodobał ten ciąg zdań :mrgreen:
Mogles zruszyc tasme od Flopa przy grzebaniu w bebechach. odlacz tasme od flopa, podlacz SOLIDNIE jeszcze raz (na plycie glownej tez !!), to samo z zasilaniem flopa i odpal. Przy odpalaniu kompa patrz na diode na flopie (czy zaswieci przez moment). Jesli tak, to powinno byc OK.
Potem sprawdz jeszcze raz z dyskietka
Potem sprawdz jeszcze raz z dyskietka
Strona 1 / 1