Problem ze stacją dyskietek !!

Witam

Mam taki problem dotyczący stacji dyskietek.

Nie wiem czego to jest wina, ale gdy chcę coś wrzucić na dyskietke to kopiuje mi daną rzecz prawie do połowy przerywając kopiowanie wyskakuje mi taki błąd:

---------------------------
Błąd kopiowania pliku lub folderu
Nie można skopiować cpaint2.inc: Na dyskietce nie znaleziono znacznika adresu identyfikatora.

OK  

Nic o takiej nazwie pliku nie kopiowałem --> " cpaint2.inc " tylko folder z dokumentami ...

Czego to jest wina?

Zaznaczam że dzisiaj kupiłem nową stację dyskietek i nowe dyskietki i się tak dzieje.

Pomoże mi ktoś ?!?

Z góry dziękuje ;)

Odpowiedzi: 1

Sprawdź podłączenie stacji do kontrolera płyty i ustawienia stacji w biosie.

Poczytaj:

STACJA DYSKIETEK

Dyskietki 1.44 MB sformatuj. 

JNJN
Dodano
25.08.2006 13:29:28
  • urmet 25.08.2006 17:00:42

Wszystko mam dobrze ustawione i podłączone ;) zapomniałem jeszcze dodać że tak ze 2 pliki tekstowe mi wejdą na dyskietke, ale np. program MacMakeUp.exe który zajmuje 232kb nie wchodzi :| i nic innego pozatym też :|

• JNJN 25.08.2006 18:07:54

<p>W biosie napewno masz ustawioną&nbsp; stację <strong>Floppy A na 1.44 MB</strong>&nbsp; - sprawdź.</p><p>Reszta stacji dyskietek ustawiona na disabled/none/not installed.</p><p>Czy stacja jest prawidłowo wykryta i zainstalowana przez system.</p><p>Jak dalej to samo - stację z taśmą podłącz&nbsp; do innego kompa i sprawdź.<br />&nbsp;</p>

• urmet 25.08.2006 20:22:41

<p>Wszystko mam ustawione tak jak piszesz :)</p><p>Sprawdze na innym kompie i jak coś to jeszcze dam znać</p><p>Narazie dzięki ;)</p>

urmet
Dodano:
25.08.2006 01:31:13
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1