problem ze stacją CD–Rom

Wkladam plyte a tu sie okazuje ze nie mam z czego jej uruchomic.zniknela stacja dyskow CD–Rom/DVD.Co moglo sie stac?Menadzer urzadzen pokazuje ze nie moze odnalesc urzadzenia sprzetowego.Prosze o pomoc ale tak źeby zrozumial to zielony uzytkownik komputera jak ja.Dziekuje.

Odpowiedzi: 4

Po dokladnym przeszukaniu faktycznie znalazlam dobrze opisany ten problem.Niestety nie dla mnie te zawilosci i musze poprosic kogos o pomoc.Ale dzieki Seeker za dobre checi dobrze wiedziec ze na forum zawsze mozna na kogos liczyc.
esmina
Dodano
14.08.2005 13:43:37
Wiesz Amon–Ra , źe nie kaźdy na podorędziu takie cóś posiada jak CD z Konppixem , tym bardziej, źe user/ka sam przyznaje źe "zielony/a" w tej kwestii.
Poza sprawdzeniem taśmy (mogło się coś wypiąć/nie styka) proponuję przywracania systemu uźyć, no chyba ,źe esmina nie boisz się wejść do rejestru by poszukać
klucza:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\currentcontrolset\contro l\class\{4d36E965–E325–11CE–BFC1–08002BE10318}
a następnie usunąć wartości Upperfilters i Lowerfilters .
Przed tym kopia rejestru zalecana :
w uruchomionym regedit =>plik=.eksportuj=>wpisać nazwę kopii i zapisać w wybranym folderze.
Jeśli to zbyt zawiłe , to poproś kogoś kto to zrobi – zna się
Seeker
Dodano
14.08.2005 02:37:14
Do przyklejonego FAQ zajrzyj – jest tam o znikaniu napędów.
Żółty
Dodano
14.08.2005 02:24:12
Spróbuj uruchomić komputer z płyty CD, np. instalacyjnej Windows XP lub z jakąś wersją Knoppixa. Jeźeli operacja przebiegnie bez zarzutu, będzie istniał konkretny argument za tym, źe źródłem problemu nie jest niesprawny sprzęt, a tylko upośledzenie systemu operacyjnego.
Amon–Ra
Dodano
14.08.2005 02:15:53
esmina
Dodano:
14.08.2005 01:48:29
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1