problem ze skryptami na stronie webpark

Czy ma ktos moźe stronę www na webparku? :!: Problem tym ze chce dodac skrypty (tzw. dodatki na webpark), czyli liczniki, wyszukiwarkę itp. Ale nie wiem jak to zrobić? :( Moze ktoś wie? :?:

Odpowiedzi: 7

Spoko, teź mnie to wciąga, ale ostatnio brakuje mi czasu, bo za mieciąc mam maturę i muszę zrobić pracę dyplomową, z tego względu daję tylko znikome uaktualnienia...
Pozdro :D
Cappadonna
Dodano
30.03.2004 17:59:13
Dzieki za wyczerpujacą wypowiedź. Jestes naprawdę gość. :) Webmastering mnie wciaga i mam nadzieję, źe jeszcze sobie porozmawiamy na tematy robienia stronek. :idea: Tym bardziej, źe jestem poczatkujący. Wielkie dzięki stary. :)
fidelio
Dodano
30.03.2004 00:34:31
OK! to juź wszystko jasne. Ja teź miałem z tym ogromny kłopot i sam musiałem się nad tym kupę czasu głowić. Ten post który teraz piszę to powinien być przedstawiony kaźdemu początkującemu webmasterowi, bo cięźko jest dowiedzieć się o co w tym wszystkim chodzi... a chodzi mianowicie, aby mieć dostęp do swojego konta www z poziomu peeeceeetaa. W tym celu naleźy (dotyczy XP, nie wiem jak jest w innych systemach, ale myślę, źe podobnie):

:arrow: Mój komputer
:arrow: po lewej stronie okna jest takie menu: Inne miejsca. Tam kliknij na: Moje miejsca sieciowe
:arrow: po lewej stronie tego okna (które powinno być puste) znajduje się menu: Zadania sieciowe. Kliknij na Dodaj miejsce sieciowe.
:arrow: otworzy się kreator, robisz Dalej
:arrow: Wybierz inną lokalizację sieciową, i Dalej
:arrow: adres internetowy lub sieciowy: dla webpark jest taki: ftp://nazwa@webpark.pl, dla republiki: ftp://nazwa@ftp.republika.pl, dla innych nie znam ale wszystko jest w dokumentacji serwisu oferującego darmowe konta www. Po wpisaniu robisz Dalej
:arrow: podajesz nazwę miejsca sieciowego (dowolna– sugeruję podać to samo co jest w twojej domenie (adresie www) na początku, czyli nazwę :D
:arrow: Dalej i Zakończ

Masz teraz w miejscach sieciowych folder z kontem www. W przypadku Fidelio powinien być juź w tym folderze po otwarciu minimum jeden plik w postaci strony o nazwie index.html. Przeciągasz ten właśnie plik na swój pulpit, klikasz prawym na niego, robisz Edytuj. Pojawiają ci się tagi w postaci kodu html (domyślnie otworzy ci się ten plik w systemowym notatniku.) Teraz reszta zaleźy juź od twoich umiejętności i znajomości języka html. Musisz mianowicie poszukać dobrego (odpowiedniego) miejsca między tymi tagami na wklejenie tego wygenerowanego wcześniej kodu licznika odwiedzin. Po wklejeniu zapisujesz plik jako index.html (pamiętaj źeby było .html a nie .txt– czyli taka forma jak na początku) i wklejasz (przeciągasz spowrotem) ten zapisany plik do folderu z twoim kontem www. Oto cała filozofia. Robisz tak ze wszystkimi zmianami swojej strony. Dla przykładu podaję jeszcze raz adres mojej prywatnej strony, którą w ten właśnie sposób zrobiłem i uaktualniam. http://www.newyorkcity.webpark.pl

:arrow: pozdro wszystkim rosnącym w siłę webmasterom–amatorom.
Cappadonna
Dodano
29.03.2004 00:21:26
Wszystko jest ok.Wygenerowąłem kod, ale problem lezy właśnie we wklejeniu tego kodu na stronkę. Na webpark nie widziałem takiej opcji. Pomocy... :!:
fidelio
Dodano
28.03.2004 19:55:52
Dzięki, licznik? najpierw miałem darmowy ze strony, która takie generowała, ale serwis upadł i musiałem załorzyć "webpark'owski". Zrób tak:

:arrow: Zaloguj się na webpark
:arrow: Kliknij na "dodatki do stron"
:arrow: Klikinj na liczniki
:arrow: Ustaw tam wszystko ja trza :)
:arrow: Wygeneruje ci kod...
:arrow: Skopiuj ten kod
:arrow: Wklej w odpowiednie miejsce na stronie.
Jeśli nie wiesz jak wkleić albo coś po drodze jest nie tak to odpisz.
Cappadonna
Dodano
27.03.2004 23:19:16
Chodzi mi o licznik gości. Jak go dodałes do strony? :?:
Tak na marginesie niezła stronka jest. :)
fidelio
Dodano
27.03.2004 23:10:28
Ja mam na webparku stronę... www.newyorkcity.webpark.pl sprawdź i powiedz o jakie skrypty ci dokładnie chodzi...
Cappadonna
Dodano
27.03.2004 23:06:36
fidelio
Dodano:
01.03.2004 07:59:41
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1