Problem ze skrótami, pomocy!

Otóż sprawa jak w temacie. Prawie wszystkie skróty do aplikacji nawet w Menu Start nie działaja. Za to pojawiły się rozszerzenia *.lnk. Zmiana nazwy też nie daje skutku, a w niektórych nie da się zmienić (skrócić) nazwy. To skutek użycia sztuczki z pozbyciem się strzałek ze skrótów, niestety wcześniej nie zrobiłem ](*,) kopii kluczy rejestru. Szukałem w FAQ, ale znalazłem jedynie klucze do folderów plików. To też nie działało i po zastosowaniu pliku z FAQ pomogło. Niestety, na temat skrótów do plików (aplikacji również) nic nie ma.. Proszę o szybką odpowiedź! Z góry dziękuję.

Odpowiedzi: 2

Dzięki za zainteresowanie. Z tego fix- a korzystałem i jak pisałem w topiku - użyłem. Pomogło, ale tylko dla plików exe i folderów. Natomiast użyłem innego fix - a (znalazłem w sieci) pokazały się skróty tylko do aplikacji, gdzie nie ma pliku exe, a w każdym bądź razie nie on uruchamia program. I tak np. ikon Firefoxa, GG i inne nie ma. Są jakieś białe ikony jak kartki. a taki Ashampoo albo Winrar jest. Dlatego właśnie założyłem temat. Zawsze szukam innych wyjść. O pomoc proszę w ostateczności. Pozdrawiam
darkmanek
Dodano
15.11.2007 04:29:37
W FAQ jest fix na niedziałające pliki exe - ten podlinkowany plik reg (inf tam podlinkowany nie zadziała na pliki lnk) - skorzystaj z niego.
Żółty
Dodano
15.11.2007 02:14:01
darkmanek
Dodano:
15.11.2007 01:59:20
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1