Problem ze skopioewaniem danych z innego HDD
Witam.
Po krotce mala historia, zeby naprowadzic na temat.
Pomagam znajomemu wymienic plyte glowna. Po zamontowaniu nowej plyty, podczas proby startu pojawia sie, znany chyba wszystkim, niebieski ekran z informacja, ze w celu ochrony systemu Windows, system zostal zatrzymany. Jezeli widzisz to po raz pierwszy(...)sprobuj z konsoli naprawic system przez chkdsk /r(...)etc.
Chyba wiadomo o co chodzi. Naprawa z konsoli nic nie dala, system nadal (po zmianie plyty) nie startuje.
Nie maja niestety za duzo pojecia o tym, co mozemy zrobic, postanowilismy przemontowac dysk do mojego komputera, skopiowac to co wazne i potem zainstalowac winde na nowo. Tutaj pojawil sie problem. Przy probie kopiowania, ba, nawet probie obejrzenia jakiegokolwiek katalogu pojawia sie kominikat o odmowie dostepu. Nie mozna podejrzec zadnego katalogu, w ktorym znajduja sie jakiegolwiek pliki. Nie wiem czy to ma znaczenia ale Windows, ktory zainstalowany jest na owym dysku chroniony jest haslem.
Dziekuje z gory za pomoc i jak zawsze pozdrawiam cieplo z cieplego,
Po krotce mala historia, zeby naprowadzic na temat.
Pomagam znajomemu wymienic plyte glowna. Po zamontowaniu nowej plyty, podczas proby startu pojawia sie, znany chyba wszystkim, niebieski ekran z informacja, ze w celu ochrony systemu Windows, system zostal zatrzymany. Jezeli widzisz to po raz pierwszy(...)sprobuj z konsoli naprawic system przez chkdsk /r(...)etc.
Chyba wiadomo o co chodzi. Naprawa z konsoli nic nie dala, system nadal (po zmianie plyty) nie startuje.
Nie maja niestety za duzo pojecia o tym, co mozemy zrobic, postanowilismy przemontowac dysk do mojego komputera, skopiowac to co wazne i potem zainstalowac winde na nowo. Tutaj pojawil sie problem. Przy probie kopiowania, ba, nawet probie obejrzenia jakiegokolwiek katalogu pojawia sie kominikat o odmowie dostepu. Nie mozna podejrzec zadnego katalogu, w ktorym znajduja sie jakiegolwiek pliki. Nie wiem czy to ma znaczenia ale Windows, ktory zainstalowany jest na owym dysku chroniony jest haslem.
Dziekuje z gory za pomoc i jak zawsze pozdrawiam cieplo z cieplego,
Odpowiedzi: 8
A jakos tak mamy dluuugi weekend :–)
Chyba ze tak. Ale widze ze za duzo czasu macie w tym LA :P .woyteg:
...tylko z powodu "ochoty" na swiezy komp.
El Nino. Byla potrzebna nie z powodu niemozliwosci zainstalowania systemu w trybie naprawczym, tylko z powodu "ochoty" na swiezy komp.
Pozdrawiam cieplo w srodku nocy chyba juz u mnie :–) (1)
Pozdrawiam cieplo w srodku nocy chyba juz u mnie :–) (1)
Wojtus, nie byla. Instalka naprawcza wystarcza w 99 przypadkach na 100 po wymianie plyty, cpu, itp.
ElNino. Ponowna instalacja i tak byla potrzebna :–)
Trzeba bylo odpalic instalacje systemu w trybie naprawy a nie bawic sie teraz w odzyskiwanie danych z dysku :wink: .woyteg:
Po zamontowaniu nowej plyty, podczas proby startu pojawia sie, znany chyba wszystkim, niebieski ekran z informacja, ze w celu ochrony systemu Windows, system zostal zatrzymany.
Dzieki i juz zagladam i czytam, a co do szukajki to widzisz szukalem, tylko nie przyszlo mi do glowy, zeby wpisac fraze z odmowa dostepu ;–)
dzieki
dzieki
woyteg, jeźeli odmowa dostępu to najprawdopodobniej przejmowanie uprawnień na cos się zda. Szyfrowanie raczej odpada. Zajrzyj do FAQ.
BTW, user z Twoim staźem na forum raczej przeds napsianiem tematu uzywa szukajki, wystarczyło wpisać "odmowa dostępu" i wszystko byś wiedział.
BTW, user z Twoim staźem na forum raczej przeds napsianiem tematu uzywa szukajki, wystarczyło wpisać "odmowa dostępu" i wszystko byś wiedział.
Strona 1 / 1