Problem ze skanerem

Witam
Mam problem ze skanerem Canon CanoScan N670U tzn po zainstalowaniu sterowników i oprogramowania zostaje wykryty, dodany w menedzerze urzadzen a nie chce działac, kiedy wchodze do programu i biore aby scanował wyskakuje mi info
"Cannot communicate with scanner. Cable may be disconnected. Check status. Scanner driver will be closed."
Dodam, ze w manelu sterowanoa––>Scanery i aparaty.. we własciwosciach skanera pisze, ze:
Stan: Niedostępney
Port: \.uscscan0
Sterowniki i oprogramowanie sciągłem ze strony Canona, jest ono najnowsze.
Poradzcie co mam zrobic.
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

Nie wiem czy te stery akurat masz , ale podaję jakby co http://www.soft32.com/download_18549.html
A co do instalacji skanera – jest on na USB, a więc najpierw wgrywasz sterowniki dopiero później podłączasz skaner – przy odwrotnym działaniu są czasem problemy.
No i samo USB – sprawdź czy z tym portem wszystko ok
Seeker
Dodano
16.03.2004 21:19:26
Tzn. masz sterowniki do w98 i na nich dzialasz w XP ? Czy tez sa tylko jedne dostepne do XP i wlasnie sa zainstalowane ? Moze sprobuj starszych sterow do w2k ? Nie wiem co Ci poradzic, bo wyraznie nie ma komunikacji komp – skaner.
EL NINO
Dodano
16.03.2004 21:08:10
Kabel juz wymieniałem, a sterownikow starszych do t5ego odelu nie moge znalesc, mam sterowniki ale do Win98, ME a działam na XP więc nie mam wybory i nie wiem co z tym zrobic
Anonymous
Dodano
16.03.2004 20:21:15
Skoro komunikat wspomina cos o kablu, to moze warto go poprawic czy tez sprobowac wymienic, albo moze zmienic sterowniki na starsze/inne ?
EL NINO
Dodano
16.03.2004 19:39:06
Anonymous
Dodano:
16.03.2004 09:52:03
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1