problem ze schowkiem :(
Witam !
Mam problem z kopiuj,wklej, wytnij. Gdy chce coś skopiować to niewaźne czy dam CTRL+C czy normalnie "kopiuj" to i tak nie kopiuje :(
przyklad:
chce skopiowac z firefoxa adres, kopiuje i nie moge go naprzyklad wkleic komus na GG ani w nastepnej zakladce :| ale moge za to skopiowac go czasem (niezawsze) do dokumentu txt, pozniej z txt kopiuje i wtedy juz moge wkleic gdzie indzie :|
dziwny przypadek
gdy daje clipbrd:
daje na tekst ktory chce skopiować, to pokazuje się w clipbrd, jednak gdy chce go wkleić to znika z clipbrd a tam gdzie chce wkleic to go nie ma :o
nie wiem co to moze byc :–] nie mam wirusow ani trojanow bo sprawdzalem mksem @ www oraz adaware.
prosze o jakieś porady (szukałem ale nie było rozwiązania)
dziękuje.
Mam problem z kopiuj,wklej, wytnij. Gdy chce coś skopiować to niewaźne czy dam CTRL+C czy normalnie "kopiuj" to i tak nie kopiuje :(
przyklad:
chce skopiowac z firefoxa adres, kopiuje i nie moge go naprzyklad wkleic komus na GG ani w nastepnej zakladce :| ale moge za to skopiowac go czasem (niezawsze) do dokumentu txt, pozniej z txt kopiuje i wtedy juz moge wkleic gdzie indzie :|
dziwny przypadek
gdy daje clipbrd:
daje na tekst ktory chce skopiować, to pokazuje się w clipbrd, jednak gdy chce go wkleić to znika z clipbrd a tam gdzie chce wkleic to go nie ma :o
nie wiem co to moze byc :–] nie mam wirusow ani trojanow bo sprawdzalem mksem @ www oraz adaware.
prosze o jakieś porady (szukałem ale nie było rozwiązania)
dziękuje.
Odpowiedzi: 13
Przez uruchom pokazuje mi tylko ostatni "kopiuj" a poprzednich nie ma. Worda nie mam . Nie było mnie stać mam OO :-)
Mam pytanie. W Wordzie schowek mieści więcej niż jedną "notatkę". W zasadzie moje pytanie nie dotyczy Worda. Zapisałem w schowku ( "kopiuj" ) Text który pisałem z pól godziny potem na GG ktoś mi podesłał czyjś numer no to go "kopiuj". Zapisałem ten numer w kontaktach. Czy da się wrócić teraz do tego Textu zapisanego z dwa "kopiuj" temu ??
-
[quote=potus]Mam pytanie. W Wordzie schowek mieści więcej niż jedną "notatkę". W zasadzie moje pytanie nie dotyczy Worda. Zapisałem w schowku ( "kopiuj" ) Text który pisałem z pól godziny potem na GG ktoś mi podesłał czyjś numer no to go "kopiuj". Zapisałem ten numer w kontaktach. Czy da się wrócić teraz do tego Textu zapisanego z dwa "kopiuj" temu ??[/quote] Start ->Uruchom clipbrd.exe albo z poziomu Worda Widok -> Paski narzędzi -> Schowek
ERROR 5:
zepsuć na pewno nic nie zepsuje
:D
zepsuło mi windowsa :–> pisze teraz z laptopa, musze format dziś zrobić. Po skończeniu, zresetowałem kompa i juź windows nie wchodzi :–> pokazuje się niebieski ekran i pupa, ale co na nim jest napisane to nie jestem w stanie powiedzieć bo się pojawia i od razu znika i restart jest :–D
minineo:
ERROR 5:
zawsze zostaje:
start –> uruchom –> sfc /scannow –> OK
Oczywiście jeśli masz płytę. Pomóc powinno po restarcie systemu
za co odpowiedzialna jest ta funkcja ? i czy nie popsuje mi ona nic w windowsie ? :)
sprawdza czy wszystkie systeemowe pliki są w nienaruszonej wersji, jeśli tak nie jest to je naprawia.
ale musisz mieć płytke od XP w napędzie
––UPDATE––
zepsuć na pewno nic nie zepsuje
chcesz mieć więcej info to start –> uruchom –> cmd
i wpisujesz sfc /? i enter
ERROR 5:
zawsze zostaje:
za co odpowiedzialna jest ta funkcja ? i czy nie popsuje mi ona nic w windowsie ? :)
zawsze zostaje:
Lia:
minineo:
boźe, w kaźdym programie sie nie da ! przecieź mówie tak od początku ! z tlenem to był tylko przykład !
Taka egzaltacja nic nie da. Powiedziałeś źe w tlenie tak ci działa, to odpowiadam ewentualnie dlaczego, gdyź ten sam problem miałam. I nie ma potrzeby Boga wzywać nadaremnie.
Przepraszam wczoraj byłem lekko wstawiony więc troszke się zdenerwowałem :) jeszcze raz przepraszam. Problem nie występuje tylko w tlenie, w innych programach równieź (w zasadzie we wszystkich). Pomoźe pewnie format ale nie chce mi sie robić :–)
minineo:
boźe, w kaźdym programie sie nie da ! przecieź mówie tak od początku ! z tlenem to był tylko przykład !
Taka egzaltacja nic nie da. Powiedziałeś źe w tlenie tak ci działa, to odpowiadam ewentualnie dlaczego, gdyź ten sam problem miałam. I nie ma potrzeby Boga wzywać nadaremnie.
Lia:
minineo:
nie mam GG tylko Tlena i wszystko chodziło bardzo dobrze do czasu, aź się popsuło nie wiedzieć czemu :(
A masz zainstalowane jakieś wtyczki typu np. kaźda rozmowa w innej zakładce? Jesli tak to skrót crtl+c nie działa, musisz zaznaczyć tekst i prawy klawiszkiem myszy i wybrać 'kopiuj'. Teź to mam i teź to mnie wnerwiało, ale przyzwyczaiłam się.
Pozdrawiam
Lia
minineo:
nie mam GG tylko Tlena i wszystko chodziło bardzo dobrze do czasu, aź się popsuło nie wiedzieć czemu :(
A masz zainstalowane jakieś wtyczki typu np. kaźda rozmowa w innej zakładce? Jesli tak to skrót crtl+c nie działa, musisz zaznaczyć tekst i prawy klawiszkiem myszy i wybrać 'kopiuj'. Teź to mam i teź to mnie wnerwiało, ale przyzwyczaiłam się.
Pozdrawiam
Lia
minineo:
ERROR 5:
jeźeli problem jest tylko przy wklejaniu tekstu do okienka GG, to nie schowek, ale właśnie GG szwankuje
Jeźeli problem pojawia się takźe przy innych programach, to proponuje [poszukać na necie jakiegoś zamiennika systemowego schowka. Coś chyba takiego było na www.programy.onet.pl –> narzędzia, ale pewny nie jestem
No to jeźeli problem pojawia się tylko w tlenie, to moźna go przeinstalować. Jeśli nie tylko w tlenie... trzeba szukać zamiennika schowka ):
ERROR 5:
jeźeli problem jest tylko przy wklejaniu tekstu do okienka GG, to nie schowek, ale właśnie GG szwankuje
Jeźeli problem pojawia się takźe przy innych programach, to proponuje [poszukać na necie jakiegoś zamiennika systemowego schowka. Coś chyba takiego było na www.programy.onet.pl –> narzędzia, ale pewny nie jestem
Strona 1 / 1