Problem ze schematami Windows XP
Mam mały problem mianowicie zrobiłem wszystko tak jak było podane w artykule Jak zainstalować skiny w systemie Windows?...i po restarcie PC i wklejeniu schematów wchodząc (prawym klawiszem myszy) na Właściwości ->Kompozycje i po wybraniu tej kompozycji to na obrazku zamiast pięknego schematu to jest czarny obraz a po zaakceptowaniu jest schemat: Klasyczny Windows
Odpowiedzi: 2
Wszystko jest okey...sciągłem już z centrum XP chyba z 15schematów żaden nie działał spróbowałem na innym PC z tymi samymi schematami i działały potem jeszcze na laptoku i również działały...wszystkie wklejałem do C:\Windows\resources\themes na oby dwóch PC i na laptoku. Próbowałem również na drugim PC z pulpitu to włączyć to równie działało. A tło mnie tam nie podnieca bo mam własne rozchodzi mi się tylko i wyłącznie o schemat...
Pozdrawiam....
może korzystasz z uszkodzonych schematów? Jeśli się nie mylę, to schemat (bodajże 1 plik skopiowany do katalogu ze schematami root:\windows\resources\themes) odpowiada jedynie za wygląd, a nie za tło (jeśli chcesz z tłem to poszukaj schematu w formie instalacyjnej (instaluje się to jak każdy zwykły program). Jeśli po skopiowaniu w menu ze schematami nie ma ów skopiowanego schematu, to go poprostu odpal jak każdy wykonywalny plik. Sam mam na drugim XP inny schemat i nie miałem z tym większych problemów.
Strona 1 / 1