Problem z zawieszaniem sie Win XP PRO SP2
Mam problem z zawieszajacym sie komputerem. Problem zaczyna sie tuz po zainstalowaniu OS (instalacja byla przeprowadzona dwukrotnie, na wszelki wypadek z dwoch roznych CD). Sprawa jest o tyle dziwna, ze widac dalszy przebieg roznych operacji (np kopiowanie, rozmowa poprzez komunikator) a mysz i klawiatura w tym samym czasie przestaja reagowac (oba urzadzenia PS/2).Nie znalazlem powiazan z czym to moze byc zwiazane. Komputer potrafi zawiescic sie w dowolnej chwili przy wykonywaniu roznych czynnosci. Sciagalem najnowsze stery do chipsetu ze strony producenta. Jest zainstalowana niewielka ilosc podstawowych programow (winamp, Codec 7.8k dla Windows NT/2000/2003/XP, winrar, winamp, gg, kaspersky, allplayer). HiJack This nie wykrywa nic podejrzanego. Wczesniej przez ponad rok komputer dzialal bez zarzutu,podejrzewam wiec jakis hardware'owy problem. Czy ktos z szanownych czytelnikow forum ma jakis pomysl co to moze byc? Problemem jest to ze mam plomby na obudowie i to ogranicza moje mozliwosci sprawdzenia.Jak ewentualnie udowodnic sprzedawcy wadliwe dzialanie ktoregos z komponentow? W trakcie odbioru sprzetu z serwisu komputer dzialal poprawnie, problemy zaczely sie pozniej.Jesli uwazacie ze to problem z hardware to jak to udowodnic sprzedawcy?
Win XP Pro SP2, Intel Pentium4 3.06GHz, Albatron PX848 Like (Pro), KINGSTON 512MB DDRAM PC400, PALIT XPERTVISION
RADEON 9550 256MB 128BIT TV&DVI
Win XP Pro SP2, Intel Pentium4 3.06GHz, Albatron PX848 Like (Pro), KINGSTON 512MB DDRAM PC400, PALIT XPERTVISION
RADEON 9550 256MB 128BIT TV&DVI
Odpowiedzi: 2
Pokonsultowąłem się trochę i dzięki temu sprobuję mądrzejszego poudawać:
Doszlim – znaczy podsunięto mi, źe objawy mogą wskazywać na konflikt przerwań , zaś ich występowanie na kolizję z międzymordziem sieciowym – ustawienia karty.
Wejdź do informacji o systemie i kliknij sasoby sprźetowe – konflikty/udostępnianie. Sprawedziśz w ten sposób czy nie ma tam informacji o kolizji ustawień.
Do tego okiem w logi moźeszz rzucić czy błedy jakieś nie są w nich wskazane.
Doszlim – znaczy podsunięto mi, źe objawy mogą wskazywać na konflikt przerwań , zaś ich występowanie na kolizję z międzymordziem sieciowym – ustawienia karty.
Wejdź do informacji o systemie i kliknij sasoby sprźetowe – konflikty/udostępnianie. Sprawedziśz w ten sposób czy nie ma tam informacji o kolizji ustawień.
Do tego okiem w logi moźeszz rzucić czy błedy jakieś nie są w nich wskazane.
A czy na czystym systemie teź tak się dzieje? Moźe to któryś z programów powoduje konflikty sprzętowe.
Strona 1 / 1