problem z zawieszaniem się systemu
Od kilkunastu dni mam problem z systemem Windows XP. Po kliknięciu prawym klawiszem myszki na ikony i foldery systemowe – wszystko jest w porządku. natomiast po kliknięciu prawym klawiszem myszki na pozostałe ikony i foldery, na ekranie pojawia się klepsydra. Po długim oczekiwaniu pojawia się okno z komunikatem "wystąpił problem z aplikacją drwtsn.32.exe i zostanie ona zamknięta,przepraszamy za kłopoty,wyślij raport o błędach do firmy Microsoft". Raport taki wysyłam. Po takim dziłaniu komputer zawiesza się. Przywrócenie normalnej pracy osiągam przez resetowanie.To samo zjawisko występuje przy próbie skorzystania w dowolnym oknie z polecenia "usuń plik", lub klawisza "delete" .Usuwanie pliku jest moźliwe tylko przez przeciągnięcie bezpśrednie z okna do kosza na ekranie. Co dalej robić? Jestem początkującym w sprawach komputerowych. Będę wdzięczny za podpowiedź.
Odpowiedzi: 2
Miałem podobny problem, ale z jakimś tam dllem. Zobacz, czy to konkretnie dr.watson powoduje problem. Prawdopodobnie masz w systemie jakiś lepwy program, albo lewą bibliotekę i to ona powoduje błąd systemu. U mnie wystarczyło wywalić rombnięty dll.
Wrzuć w http://forum.centrumxp.pl/search.php "dr.Watson" , ogranicz wyszukiwanie do tego dziąłu i zapoznaj isę z wynikami. Choć naleźy zauwazyć ,ze będzie to raczej leczneie objawów niź przyczyn. – Brakuje informacji na temat systemu – stopnia jego aktualności, zawartości logów itp.
Strona 1 / 1