Problem z zawieszaniem komputera
Mam problem z zawieszaniem się komputera:
Zauwaźyłem,źe jak włącze aktualizacje Windowsa XP/aktualnie mam XP z SP2,ale w zwykłych teź tak się działo/i zainstaluje te aktualizacje to komputer zaczyna się mi zawieszać,a jak nie zaktualizuje to chodzi w miare dobrze.Czy to jest moźliwe,źe to się dzieje z tego powodu,czy szukać naleźy gdzie indziej i czy zainstalowany windows xp z sp2,będzie działał poprawnie bez tych aktualizacji.
Jeszcze jedno,bo bardzo często system wyświetla mi,źe wystąpił błąd i musi zamknąć np. winampa,gg,explorer i inne.
Zauwaźyłem,źe jak włącze aktualizacje Windowsa XP/aktualnie mam XP z SP2,ale w zwykłych teź tak się działo/i zainstaluje te aktualizacje to komputer zaczyna się mi zawieszać,a jak nie zaktualizuje to chodzi w miare dobrze.Czy to jest moźliwe,źe to się dzieje z tego powodu,czy szukać naleźy gdzie indziej i czy zainstalowany windows xp z sp2,będzie działał poprawnie bez tych aktualizacji.
Jeszcze jedno,bo bardzo często system wyświetla mi,źe wystąpił błąd i musi zamknąć np. winampa,gg,explorer i inne.
Odpowiedzi: 3
Tomi78:
większość błędów pokazuje mi,źe ich źródłem jest "acpi"...
Zaczałbym od aktualizacji BIOSu
PS: Sam przez to przechodziłem
większość błędów pokazuje mi,źe ich źródłem jest "acpi",a zdaźają się takźe błędy "DCOM",ale niestety mi nic to nie mówi.
Jesli chodzi o to zawieszaie to musisz po prostu znajezc winnego. Sciagaj i instaluj update'u pojedynczo a nie hurtowo. Sprawdaj jak system sie zachowuje po instalacji kazdej z poprawek, uruchom ponownie system. Jesli stwierdzisz ze na pewno wszystko jest ok to intalujesz kolejna az do skutku.
Co do zamykania aplikacji to info z podgladu zdarzen moze cs wiecej powie.
Co do zamykania aplikacji to info z podgladu zdarzen moze cs wiecej powie.
Strona 1 / 1