Problem z zamykaniem systemu

Witam po instalacji systemu i wgraniu sterownika karty graficznej gdy zamykam system wyskakuje mi :można bezpiecznie wyłączyć komputer: i muszę to robić klawiszem sam się nie wyłączy. Czy to może być od sterowników karty graficznej czy może coś innego,jak to usunąć proszę o pomoc. System to XP SP 1 grafika Riwa tnt 2

Odpowiedzi: 3

Jednym z elementów wchodzących w skład paczki sterowników karty graficznej był ( jest ) ten, o którym poprzednio napisąłem. Nie pamiętam czy umiejścawia isę w msconfigu - zakładka uruchamianie - czy tylk ow procesach ( usługach ). W pierwszym wypadku w uruchom wpisz msconfig i odznacz ten element, w drugim wpisz services.msc i na liście go znajdź, a potem ppm na nim i "zatrzymaj" oraz "wyłącz" ustaw. Oczywiście ten nvidia driver helper to nei musi być akurat to, jednak jest to prawdopodobne. Gdyby okaząło się, że sytuacja się nie zmieniła to wpisz " teraz można bezpiecznie" w wyszukiwarkę forum i poczytaj - moze okazać isę konieczne grzebanie w zarządzaniu energią, am oze i zmiana hala - szczegółów dowiesz się z lektury postów.
Rebe
Dodano
25.06.2007 11:35:46
dzięki za pomoc ale nie rozumiem tego co napisałeś czy mógłbyś mi to wyjaśnić
doktor69
Dodano
25.06.2007 11:29:23
Sprawdx - na początek - wyłączenie ( wywalenie z msconfigu ) - nVidia driver helper.
Rebe
Dodano
25.06.2007 11:01:36
doktor69
Dodano:
25.06.2007 10:57:32
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1